avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Talon retinut. Contestatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Talon retinut. Contestatie

Buna ziua,

in data de 27.07.2013 circulam cu masina printr-o locaitate din judetul Timis cand m-a oprit un echipaj de politie pentru un control de rutina. Dupa ce mi-au verificat actele m-au pus sa cobor sa ma testeze cu fiola pentru alcool. Nu consumasem bauturi alcoolice. Dupa ce am terminat, s-a uitat la masina si m-a intrebat daca am tobele omologate. Precizez ca am mai multe modificari aduse masinii, si absoult toate sunt omologate din Germania. Am raspuns ca am omologari, din Germania, dar nu aveam actele la mine. Mi-a retinut permisul si mi-a dat amenda 320 lei si 6 puncte + retinerea talonului.
As dori sa ma ajute cineva sa fac o contestatie, am actele doveditoare ca am omologari in Germania, am facut RAR-ul in martie 2011 cu toate modificarile aduse, am dus copii traduse si legalizate la RAR cu modificarile si omologarile dar nimeni nu a vrut sa mi le treaca in certificat. In procesul verbal am specificat ca asa am cumparat masina din Germania si ca nu sunt de acord cu cele mentionate de politist, care a scris ca: "are montat pe sistemul de evacuare al gazelor elemente neomologate, mai precis are improvizata si confectionata artizanal un sistem de evacuare al gazelor in plus fata de cel standard."
Eu am acte si cu TIF-ul tobelor, cu dimensiuni, standarde de zgomot in sarcina si in stationare etc.
P.S.: am uitat sa specific, in PV mi-a scris seria de la buletin cu o greseala la sfarsit, ultima cifra in loc de 6 mi-a trecut 5, se vede evident ca e 5 .

Va rog daca se poate cat mai repede un raspuns
Cel mai recent răspuns: eddie07 , utilizator 09:53, 31 Iulie 2013
In termen de 15 zile de la data PV-ului trebuie sa mergeti la instanta de pe raza caruia apartineti si sa depuneti contestatie la proces verbal.

Mai jos gasiti indicii cum trebuie sa procedati.

[ link extern ] /
am uitat sa specific, eu sunt din Craiova, masina este inmatriculata in judetul Dolj. Trebuie tot in judetul meu sa depun contestatia sau in judetul Timis, mai exact in Timisoara? Cand mi-a fost retinut talonul, eram in localitatea Sag, undeva la 15 km de Timisoara.
Inca ceva? Daca fac contestatie in Timisoara, si iau de la grefier nota ca am facut contestatie, pot sa-mi recuperez talonul din judetul meu pana la data cand va fi stabilita judecata?

Multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme recunoastere acte germane rar raduburcea raduburcea De curand am achizitionat un autoturism Mercedes din Germania. Masina a fost fabricata in 1992. In anul 2005 a fost instalat un sistem de curatire a noxelor ... (vezi toată discuția)
Modificare exterioara auto Andrei1889 Andrei1889 Salut! Este prima oara cand modific aspectul exterior al masinii (faruri, bara fata, accesorii bara fata, pragurile, aripi, bara spate, accesorri bara spate, ... (vezi toată discuția)
Talon suspendat [fara numar pe fata (pierdut)] mozavictor mozavictor Am fost oprit de un echipaj de politie la intersectia Simeria-Hateg . Dupa ce agentul s-a prezentat am intrebat \"Motivul Opririi ?\" raspunsul a fost \"nici ... (vezi toată discuția)