avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical retroactiv
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical retroactiv

Bună ziua,

Am descoperit o situație care m-a indus total în confuzie. Să presupunem că Luni dimineață când mă trezesc am o problemă de sănătate și nu mă simt capabil să merg la muncă. Mă prezint de urgență la spital unde mi se face anumite consultații, primesc o rețetă sau ce o fi plus programări la alți doctori (dacă nu e caz de internare).

Acum am nevoie să merg la medicul de familie pentru eliberarea concediu medical. Medicul de familie are nevoie de adeverință de la muncă cu număul de zile de concediu acordate în anul curent. Merg la muncă, fac cerere pentru acordarea adeverinței iar ea este eliberată Vineri, angajatorul încadrându-se în termenul legal de 15 zile.

Ce se întâmplă cu zilele Luni - Joi? Se poate elibera medical și pentru ele, din moment ce eu luni m-am prezentat la urgențe / medic? Se poate scrie medicalul luni și elibera doar vineri când mă prezint cu adeverința? Sau rămân cu 4 zile neplătite?

Mulțumesc frumos!

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:59, 24 Noiembrie 2015
Asemenea adeverinte se pot elibera pe loc deoarece este un caz special si nu se poate astepta 15 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neconcordanta intre data emiterii concediului medical si data adeverintei eliberate de angajator goby goby Buna ziua! Doctorul de familie mi-a dat concediu medical pe data de 04.08.2014, iar angajatorul mi-a eliberat adeverinta abia pe 06.08 dupa ce a vazut ... (vezi toată discuția)
Refuz angajator eliberare adeverinta de salariat alina_25 alina_25 Salariat sa imbolnavit angajaorul refuza eliberare adeverinta salariat necesara primirii concediului medical.Ce este de facut? (vezi toată discuția)
Accident de munca Vlahul Vlahul Am cazut pe gheata si am fractura de trohiter,mentionez ca transportul era asigurat de firma unde lucrez cu voucher,am coborat din taxiu in fata blocului unde ... (vezi toată discuția)