avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare functie la cererea angajatului, razgandire ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare functie la cererea angajatului, razgandire ulterioara

Buna ziua,

Un salariat a solicitat in scris schimbarea dintr-o functie de conducere intr-una de executie si i s-a aprobat.
Cand a venit momentul semnarii actului aditional cu noua functie si salariu corespunzator acesteia, salariatul nu a mai vrut sa semneze, spunand ca s-a razgandit si ca vrea sa fie sef.
Ce se poate face in acest caz, tinand cont de faptul ca acordul partilor cu privire la schimbarea felului muncii a fost intrunit la cererea angajatului.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 15:16, 25 Noiembrie 2015
Orice modificare a unui contract individual de munca privind felul muncii trebuie sa se concretizeze intr-un act aditional semnat de ambele parti (salariat si angajator); la momentul semnarii actului aditional se poate interpreta ca partile si-au dat consimtamantul, nu mai devreme! Modificarea respectiva trebuie introdusa in REVISAL si trimisa catre ITM in maxim 20 de zile lucratoare de la data cand isi produce efectul.
Asadar, din punctul meu de vedere, in lipsa semnaturii salariatului pe actul aditional respectiv, respectivul ramane in continuare cu vechea functie de conducere, angajatorul neavand altceva de facut decat sa accepte aceasta situatie!
REVISAL-ul se depune/transmite la ITM in maxim 19 zile lucratoare de la data intervenirii modificarii si nu in termen de 20 de zile lucratoare.
Potrivit art. 4 alin. 2 din HG nr. 500/2011, orice modificare a elementelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)-g) (deci inclusiv ref. la functie) se înregistrează în registru cel târziu în ziua lucrătoare anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare prevăzut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicată.
Termenul este de 19 zile lucratoare ... se înregistrează în registru cel târziu în ziua lucrătoare anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare.
Asta am sesizat si eu, stimate domnule consilier juridic, ceea ce insemna ca aveti dreptate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare functie alexandru andra alexandru andra Codul muncii imi da dreptul sa modific felul muncii uni angajat cu acordul lui, adica sa il trec de la o functie la alta...CORECT?? Care este termenul de ... (vezi toată discuția)
Operare revisal carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Un act aditional se poate opera in Revisal intr-un termen de 20 zile de la emitere ? ... (vezi toată discuția)
Termen act aditional suciugeorgeta suciugeorgeta Pentru modificarea functiei prin act aditional care este termenul de transmitere revisal? 5 sau 20 zile? (vezi toată discuția)