avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,
Ar putea sa ma ajute cineva cu o informatie privind dezbaterea unei mosteniri pentru o persoana decedata in luna august 2015. Este adevarat ca pentru dezbaterea mostenirii in urmatoarele 6 luni, costurile notariale sunt mai scazute?
Multumesc anticipat pentru raspuns si o zi cat mai placuta!
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 13:17, 24 Noiembrie 2015
Nu. Pana in doi ani de la deces nu platiti impozit datorat statului, in valoare de 1% calculat la masa succesorala. In rest platiti onorariul notarului si eventual taxele de intabulare daca aveti imobile incluse in masa succesorala care sunt intabulate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de mostenire mimiela mimiela Buna . Am si eu intrebari. Ce acte sunt necesare pentru deschiderea mostenirii. Daca, au trecut 6 -7 luni de la deces, cat costa taxa de mostenire. (vezi toată discuția)
Taxa timbru mostenire vs99teo vs99teo Buna ziua, Dezbatem mostenirea la 5 ani dupa decesul mamei.Eu am deschis procesul,tata avand varsta inaintata si greu deplasabil.Nu sunt alti pretendenti si ... (vezi toată discuția)
Solutie succesiune Hamann Hamann Buna ziua, spuneti-mi va rog ce solutie/solutii as avea in urmatorul caz: -ar fi vorba de o masa succesorala de un teren 10 ha si un imobil ... (vezi toată discuția)