avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere - retinere autoturism, presiuni ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere - retinere autoturism, presiuni retragere plangere penala

Buna ziua,

In 15 aprilie 2015 am angajat un sef de echipa (firma de constructii), i-am dat masina de servicii (un seat inca) pentru aprovizionarea cu materile de constructii.
Am contractat o lucrare in sub-antrepriza in alt judet si l-am trimis la aceasta lucrare.
La sfarsitul luni aprilie au intervenit probleme cu plata facturilor si am hotarat sa stopez lucrarea pana la plata acestora si am chemat echipa acasa, si le-am zis sa stea acasa pana la rezolvarea problemei.
Dupa cateva zile seful de echipa a facut o intelegere verbala cu firma de la am contractat lucrarea ca va finaliza lucrarea si va lua bani pt tot si pentru ce era deja realizat, si-a facut echipa cu prieteni si neamurile lui si a mers si a finalizat lucrarea, dar surpriza a venit la sfarsit cand intelegerea a cazut si nu au fost platiti.
Toate acestea le-am aflat cand a venit la mine sa ii platesc eu oameni, am refuzat categoric , dupa aceasta au inceput cu amenitarii si a refuzat sa imi inapoieze masina pe motiv ca o pastreaza ca si garantie pana sa ii dau bani.
in 15 iunie am desfacut contractul de munca si am incercat pe cale amiabila sa recuperez masina , dar fata succes intre timp acesta a dat masina unui muncitor din echipa lui ca si garantie.
in 27.07.2015 am depus plangere la parchet pentru abuz de incredere, Cecetarile inca nu sau finalizat, ieri 23.11.2015 am fost impreuna cu politia si am ridicat masina am constatat ca lipsesc sculele din ea, roata de rezerva si si prezinta defectiuni la motor. Toate cheltuielile au fost suportate de mine.
Masina in prezent se afla in curtea politiei sigilata ( nu stiu cand o recuperez).
Intrebarea este o sa pot sa imi recuperez pierderile ( cheltuieliel pt reparatia masinii, lucrurile lipsa, perioada in care masina nu a adus nici un venit peste 170 zile). iar bani pentru lucrare nici in ziua de azi nu i-am luat (o sa fie alt proces).
Politia ma tot preseaza sa retrag plangerea ca sa im recuperez masina. Adevaratul motiv este : sora acestui sef de echipa este colega cu politisti care au efectuat cercetarile.

Ce ma sfatuiti sa fac mai departe?
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2015
Julian1, utilizator
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 12:43, 30 Noiembrie 2015
Din cate știu eu mașină se restituie la proprietar.
Pentru ce refuza restituirea?
Raspunsul politistului " sa vorbeasca cu d-na procuror...si apoi daca imi retrag sau nu plangerea?"
Cereți polițistului să vă dea numele procuroarei (nu are voie să refuze această informație) și vorbiți Dvs. cu ea personal. Mașina poate fi reținută doar dacă a fost folosită în realizarea unei infracțiuni și este probă la dosar.
Pentru recuperarea banilor, însă, aveți mai mult spor în civil. Dacă plângerea penală se tergiversează și se încheie într-un final fără trimiterea în judecată sau condamnarea făptuitorului, nu primiți nici despăgubirile cerute ca parte civilă în cauza penală, dar mai riscați și să se prescrie dreptul la acțiunea civilă.
Care este termenul de prescriere?
Termenul general de prescripție a dreptului la acțiune în civil este de 3 ani.

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere? olycr olycr Am si eu o mica problema , am facut cu un individ o intelegere , eu i-am dat masina mea el pe a lui , o zi, dupa care daca totul era ok faceam tranzactia . ... (vezi toată discuția)
Bun insusit kid77xxl kid77xxl Buna seara, Sunt \"boboc\" pe acest forum si as dori sa pun si eu o problema cu, care ma confrunt. Imi construiesc o casa si am ajuns la amenajari,am ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere - cateva nelamuriri Dragulescu_Mihai Dragulescu_Mihai Un vecin de-al meu a dat peste an cuiva o turma de animale, pentru a le creste si inapoia cu sporul lor cu tot, la sfarsitul perioadei de 1 an. Respectivul, la ... (vezi toată discuția)