Sunt "boboc" pe acest forum si as dori sa pun si eu o problema cu, care ma confrunt. Imi construiesc o casa si am ajuns la amenajari,am angajat o echipa particulara(nu firma) sa-mi tencuiasca casa. Am fost la fata locului am facut masuratori impreuna cu muncitori,am stabilit costul lucrarii,durata in mare parte, etc...Au venit baieti luni au inceput lucrul,eu le-am dat avans contravaloarea la jumatate din lucrare,in prima zi cand au venit la munca,stabilind ca restul de bani sa-i achit la sfarsitul lucrari. Ei au facut jumatate din casa si au plecat,lasand un singur om acolo care a zis ca el nu poate sa faca singur ce mai e de facut. Atunci eu l-am trimis acasa si pe el spunand sa-mi aduca bani inapoi pentru ca nu au terminat lucrarea. In lipsa mea acest muncitor a venit cu propietarul betonierei in care faceau materialul ,intr-o duminica cand eu nu eram la casa, intrand pe un drum indiviz , m-au sunat din fata porti ca ei ma astapta sa-le inapoez betoniera. Bine nu vreti sa stiti ce le-am spus si ce urari le-am facut. Ce vreau sa-i intreb pe cei mai priceputi ca mine:
- ei ameninta ca ma dau in judecata,de fapt propietarul betonierei(acesta fiind imprumutata de muncitori de la un vecin). O poat face? Ce sanse are sa castige?
- eu ce pot face impotriva lor, am chemat o alta echipa sa termine lucrarea,dar m-a costat cu aproape jumatate mai mult manopera decat alocasem eu bugetul pentru aceasta treaba.
- ma poate chema pe mine in instanta propietarul betoniarei, eu nici nu-l cunosc pe acesta
Cum e mai bine sa procedez? Oricum nu vreau sa fiu pacalit de niste ..... nici nu stiu cum sa-i numesc.
Va multumesc.
Anuntati-i ca le veti face plangere penala pentru evaziune fiscala. Cu siguranta nu declara nicaieri sumele de bani castigate din activitatea pe are o presteaza.
Din cele pe care le relatati reiase ca le-ati platit jumatate din pret, iar ei au executata jumatate din lucrare. Nu aveti niciun temei sa le cereti banii inapoi in aceste conditii, chiar daca intelegerea era sa execute intreaga lucrare.
De asemenea, inteleg din mesaj ca lucrarea executata de ei nu a fost de proasta calitate.
Avand in vedere ca nu si-au respectata intelegerea de finalizare a lucrarii si ca acest fapt v-a cauzat un cost suplimentar, puteti sa le cereti sa suporte ei diferenta de cost.
Din pacate, in instanta nu veti avea castig de cauza, daca nu aveti un contract scris.
Ramane doar sa negociati cu ei restituirea betonierei.