avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... #constructii #muncitori #hoti Buna ziua, se da ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

#constructii #muncitori #hoti Buna ziua, se da urmatoarea speta: ...

#constructii #muncitori #hoti
Buna ziua,
se da urmatoarea speta:
Am semnat contract cu o firma de constructii pentru extindere si reamenajare casa la tara. Noi stam departe si avand un copil mic, nu i-am prea verificat.

Am achitat pana acum jumatate din manopera dar lucrarile nu sunt gata nici pe sfert.
Problema este ca am descoperit ca muncitorii m-au inselat si furat grav.

Au cerut tripul pretului la nisip, au cerut bani pentru care nu au facturi sa ii justifice si au si falsificat facturi cu materiale pe care le-ar fi folosit.
Am descoperit tot saptamana trecuta cand am inceput sa calculez facturile si am observat un pret exagerat la ciment.
Cand am contactat depozitul de materiale de constructii acestia mi-au facut dovada ca facturile sunt false si nu provin de la ei ci doar muncitorii s-au folosit de formatul facturilor si datele depozitului sa le falsifice.
Ce am de facut sa imi recuperez banii?
Urmatorii mesteri pe care i-am adus pentru o oferta de pret spun ca si ce s-a lucrat (incalzire in pardoseala si sapa peste) este lucrat prost, ineficient si trebuie luat de la capat.
Astfel eu doresc sa mi se restituie banii furati, banii pe materialele pe care le pierd spargand ce s-a lucrat si 80% banii din manopera.
Evident ca muncitorii isi arata coltii si mi-au ras in fata cand am incercat sa rezolv amiabil.
Ca sa nu va spun ce mizerie au lasat in urma si ce haos, ei locuind la etaj pe perioada lucrarilor. Inuman si acum ma batjocoresc in fata.
Scuze pentru postarea lunga si multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:50, 1 Iunie 2023
In conditiile in care sunteti beneficiarul prestatiei se impune sa verificati persoanla sau prin tert calitatea si termenii asumati pentru prestatie
Daca nu solutionati amiabil,promovati actiune in instanta soliictati recuperare prejudiciu,inclusiv daune pentru imposibilitate utilizare constructie
Initial,in baza contractului de prestari servicii,notificati oficial executantul cu obligatia respectarii clauzelor contractuale,prezentarea de documente justiifcative legale-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Puteti formula plangere penala pentru inselaciune

ynocentta a scris:

In conditiile in care sunteti beneficiarul prestatiei se impune sa verificati persoanla sau prin tert calitatea si termenii asumati pentru prestatie
Daca nu solutionati amiabil,promovati actiune in instanta soliictati recuperare prejudiciu,inclusiv daune pentru imposibilitate utilizare constructie
Initial,in baza contractului de prestari servicii,notificati oficial executantul cu obligatia respectarii clauzelor contractuale,prezentarea de documente justiifcative legale-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

Buna ziua, multumesc pentru raspuns. Din pacate nu pot ajunge la o intelegere amiabila, asta am incercat pana acum. Constructorul nu este deloc cooperant si nu doresc sa continui colaboarea cu el dat fiind faptul ca au furat bani si calitatea lucrarii este indoielnica. Am nevoie de un avocat in acest caz? Cum este mai sigur pentru mine sa imi recuperez banii?

Mihăilă Sebastian a scris:

Puteti formula plangere penala pentru inselaciune

Buna ziua, va multumesc pentru raspuns.
Doresc sa fac aceasta plangere penala pentru inselaciune, fals in acte si uz de fals. Cred ca se incadreaza si la evaziune fiscala.
Dar nu stiu cum fac aceasta plangere. Unii spun sa ma adresez unui avocat, altii spun ca plangerea o fac direct la parchet, fara sa fie nevoie de interventia unui avocat si un procuror sa va ocupa mai departe. Cum se procedeaza corect dpdv legal si care ar fi calea care sa imi asigure castig de cauza si recuperarea banilor ? Cu sau fara avocat?

Multumesc
In mod evident apelarea la un profesionist in domeniul juridic vor creste exponential sansele. Dosarul penal nu se rezuma doar la actul de sesizare.

Alte discuții în legătură

Escrocherie flori2009 flori2009 Buna ziua! Am facut o intelegere verbala cu cineva conform careia trebuia sa-mi execute o lucrare la mansarda casei. Mi-a semnat doar o hartie pentru suma pe ... (vezi toată discuția)
Inselaciune maaammmiii maaammmiii Buna ziua, Ma aflu in situatia ca un prieten cu care am stabilit sa ma ajute sa fac cateva lucrari la casa , sa ma minta si sa mi pretinda bani pe materiale ... (vezi toată discuția)
Contracte comerciale guz_marian guz_marian am un contract de executie lucrari de constructii cu o alta societate comerciala ,desi eu am onorat contractul acea societate nu a vrut sa plateasca valoarea ... (vezi toată discuția)