am un contract de executie lucrari de constructii cu o alta societate comerciala ,desi eu am onorat contractul acea societate nu a vrut sa plateasca valoarea conform contractului .am facut plangere penala in potriva acesteia iar dupa cateva luni bune primesc de la judecatorie ca nu face obiectu urmarii penale . desi acesta semnand un contract de prestari servicii avand factura emisa conform contractului si el nu plateste dece instanta spune ca nu este inselaciune ? si noi cei care vrem sa muncim cinstit ramanem pe drumuri din cauza unora ca astia pe care statu si justitia ii protejeaza . ce pot sa fac pentru ami recupera bani pentru ce am muncit ?
Era normal sa va respinga plangerea penala pentru inselaciune.
Ati pierdut un timp in care puteati sa va recuperati mai repede banii.
Trebuie sa formulati cerere de emiterea somatiei de plata intr-un proces comercial, in baza OG 5/2001 sau ordonanta de plata in baza OUG119/2007.
Daca debitorul a dovedit ca nu a platit din cauza incapacitatii de plata si nu este de rea credinta, dar nu poate, sau are obiectiuni asupra modului cum ati efectuat lucrarea, nu poate fi invinuit de inselaciune.
el nu este in incapacitate de plata , el dupa ce sa executat lucrarea conform contractului a spus ca este mult si nu vrea sa plateasca desi era constient de la inceputul lucrarilor ce valoare avea contractul ca era pret pe mp construit .eu intreb . cum sa nu fie inselaciune ?
si asta este o varianta ! dar a trecut un an si nu sa prescris nimic si asta inseamna sa il dau iar in judecata pe comercial iar din ce stiu eu o sa trebuiasca sa depun taxa la valoare de contract adica un procent de ceva la % ? ,, sa tot faca unu afaceri asa ,, multumesc de sfat