avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare asociatie

Buna ziua,
M-ar ajuta mult lamurirea catorva detalii in ceea ce priveste infiintarea unei asociatii:
1. Stiu ca numarul minim de membrii fondatori este 3; Consiliul director trebuie sa fie format neaparat din cei 3, sau poate fi format si din 2 membrii?
2. Cenzorul trebuie numit de la inceput sau poate aparea la un numar mai mare de membrii (in legislatia citita de mine, 15 membrii)?
3. Patrimoniul initial cat este, ca si suma, in prezent? ( apar pe net ca si informatii 2 variante: 1 salar minim respectiv 2 salarii minime)
4. Daca sediul initial este apartamentul de bloc al unuia dintre membrii, in afara de Contractul de comodat mai este nevoie de ceva? (poate extras CF - daca da, e nevoie sa fie la zi? sau acordul vecinilor?)
Multumesc mult pentru ajutor,
Monica
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2015
Jurma Monica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrianerosca , utilizator 23:31, 15 Decembrie 2015
"Când întocmiți contractul de comodat specificați camera care se dă în comodat identificând-o după releveul construcției (o schiță cu camerele numerotate) și faceți dovada dobândirii acestui imobil. După ce am depus contractul de comodat întocmit între mine proprietarul imobilului și mine reprezentant ales de membrii asociației în vederea dobândirii personalității juridice,"

Gresit. Contractul de comodat se intocmeste intre Proprietarul de apartament si Asociatia in curs de infiintare, reprezentata de dl. X in calitate de Presedinte al acesteia. In contract se specifica ca se pune la dispozitia Asociatiei 1 (una) camera, numai pentru primirea corespondentei, si nu veti avea program de lucru cu clienti, sedinte de adunari generale etc, activitatatea Asociatiei desfasurandu-se totalmente outdoor.
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2015
grunwald, utilizator
ÎN CE PRIVEȘTE DISCUȚIA DESPRE ATESTAREA DE CĂTRE AVOCAT - în discuțiile mele, în urmă cu câteva luni, am adus în discuție această problemă pe acest site.
AȘA CUM AM SPUS ȘI ÎNAINTE „cel puțin în Iași, nu am găsit un avocat care să ateste actul constitutiv și statutul” - prin „nu am găsit” mă refeream la faptul că EU nu am găsit. Sunt sigur că sunt avocați care fac atestări, dar eu nu am găsit - îmi convenea mult mai mult să dau mai puțini bani.

CÂT DESPRE CONTRACTUL DE COMODAT
EU NU SUNT PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI, și am încheiat contractul de comodat, așa cum am mai spus mai devreme, între mine proprietarul asociației și eu, reprezentant ales în vederea dobândirii personalității juridice - un articol din actul constitutiv prevede „Împuternicim pe x domiciliat în x să ne reprezinte și să efectueze pentru și în numele nostru toate demersurile legale pentru dobândirea personalității juridice a Asociației.”, iar INSTANȚA A ADMIS ACEST CONTRACT. Deci nu e greșit și se poate proceda în acest fel.
Sper că se înțelege că e doar o postare pe fondul subiectului din acest topic, menționez că situațiile relatate sunt situațiile cu care m-am întâlnit în luna august, adică cu 4luni în urmă.
Sediul asociației este locul în care se vor menține toate documentele, și locul unde se comunică corespondența. Asociația poate desfășura activitatea oriunde: într-un spațiu închiriat, într-un alt spațiu, etc. Nu e prea util și nici profesional, în nici o formă, să chemi într-o cameră de apartament un colaborator, un client sau o persoană care beneficiază de activitățile pe care asociația. Dar asta cred că rămâne la latitudinea și posibilitățile fiecărei asociații.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat pentru sediu asociatie melodyrose27 melodyrose27 Buna ziua, Sunt unul dintre membri fondatori al unei asociatii. Bunicul meu este proprietar al unei case, si este de acord sa ne ofere spatiul pentru ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie Albione Albione Buna ziua. Am si eu niste nelamurir: Pentru a infiinta o asociatie, am incercat sa facem noi, membri principali, totul. si avem si toate actele necesare, ... (vezi toată discuția)
Despre constituire asociatie - cateva detalii Oanamares Oanamares Alaturi de actiunea depusa la Judecatorie in vederea inregistrarii unei asociatii in Registrul Asociatiiolor si fundatiilor, mai este necesara depunerea ... (vezi toată discuția)