Am divorțat în luna noiembrie 2012. Am depus cerere de desfacere a căsătoriei în luna mai 2012. De la data depunerii cererii până în luna februarie 2013 nu am primit pensia alimentară. Fostul soș a plătit pensia de întreținere din februarie până în aprilie 2013. În mai a demisionat de la firma la care a lucrat. În mai a părăsit localitatea de domiciliu, întorcându-se la domiciliul părinșilor săi. A menșinut legătura cu fiica sa telefonic și deși era la doar aproximativ 70 de km distanță de ea nu a venit să o vadă. Eu am fost cea care a dus-o în luna iulie 2013 în vacanță la el timp de 10 zile și tot eu am luat-o acasă. Din luna iulie până în luna noiembrie 2013 nu a mai văzut-o. În noiembrei 2013 a plecat ăn străinătate și a trecut să își petreacă 2 ore cu ea. Din iulie până în noiembrei a mai fost în orașul nostru, dar nu s-a interesat cu nimic de fiica sa. După ce a plecat în luna decemrei 2013 a trimis o sumă mai mare de bani(1100 lei) cadou de Moș Crăciun. Menționez că sunt singurul cadou trimis fiicei sale căreia îi spune la telefon că o iubește foarte mult și îi este dor de ea. La insistențele mele i-a trimis fratelui său bani să îi cumpere o trotinetă. Pensia stabilită de instanță este de 234 lei, dar prin intemediul fraților săi nu trimite lunar mai mult de 200 lei, deoarece nu lucrează cu contract de muncă și mi-a zis că nu are nicio obligație să trimită nici acești bani. Menșionez că exercitarea autorității părintești este comună, dar cu excepșia pensiei de întreșinere de 200 lei nu a participat cu nimic la creșterea și îngrijirea copilului. Calculând perioada de neplată a pensiei de întreținere a minorei am ajuns la o sumă de aproximativ 3000 lei. Fiica sa l-a văzut în 2 ani doar de 2 ori pe internet, Sincer, deși nu vreau să menținălegătura cu el sau familia extinsă, legal nu am acest drept. Dar de câte ori vorbește cu ea la telefon îi promite că se întoarce și o să petreacă mai mult timp împreună. Menține această minciună telefonică de mai mult de un an și copilul plânge de dorul lui că nu vine mai repede. Nu i-am interzis niciodată să o sune, din contră i-am spus să o sune mai des, dar se pare că nu are timp. Acum întrebarea mea este : pot obține custodia deplină a copilului dacă aceasta nu si-a văzut tatăl de 2 ani și la rândul lui acesta nu a contribuit la creșterea și întreșinerea minorei. Să fim realiști pentru un copil 200 lei / lună reprezintă doar un procent de 5 % din cheltuielile lunare.
Dupa parerea mea nu cred ca veti reusi sa obtineti custodie exclusiva decat daca veti dovedi cert in instanta ca autoritatea parinteasca comuna este in detrimentul copilului.
Din cele relatate nu se intrevede asa ceva.