avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordarea gradatiilor de merit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordarea gradatiilor de merit

Buna ziua ! Acum cativa ani , pe perioada vacantei nu s-a platit gradatia de merit . S-a actionat in instanta si s-a castigat . Acum se vrea plata integrala a drepturilor nu esalonat in mai multe perioade. Este legal sa se plateasca integral intr-o singura perioada ??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:24, 25 Noiembrie 2015
Este corect sa se faca plata integrala , daca nu se doreste plata in rate.
Si mie mi se pare corect , dar intrebarea este daca este legal !? daca e vre-o lege in care se se specifica ca se poate face integral
Nu exista lege, dar exista principiul liberatii contractuale.

Potrivit prevederilor art.1169 din Codul Civil, părţile sunt libere să încheie orice contracte şi să determine conţinutul acestora, în limitele impuse de lege, de ordinea publică şi de bunele moravuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrare dupa concediu de crestere copil pana la varsta de 2 ani Lored_anna Lored_anna Buna ziua, In luna februarie imi expira concediul pentru cresterea copilului. Am fost chemata de directorul firmei de unde am ramas in concediu si mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Clauza de formare profesionala AdaL90 AdaL90 As dori sa stiu daca pot fi obligata in vreun fel de angajator sa semnez actul aditional privind formarea profesionala, la cateva luni dupa semnarea ... (vezi toată discuția)
Garantie materiala soferi RuxandraLarisa RuxandraLarisa Este legal sa inchei un contract de garantie materiala cu soferii de tir?Garantia va fi retinuta pentru a acoperi amenzi de circulatie si accidente(rasturnare ... (vezi toată discuția)