avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Utilizare frauduloasa a titlului de doctor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Utilizare frauduloasa a titlului de doctor

Exista vreo prevedere legislativa care sa pedepseasca o persoana care utilizeaza frauduloas titlul de "doctor" intr-un anumit domeniu de activitate, cu toate ca persoana respectiva nu a urmat un program doctoral? De asemenea, mentionez faptul ca persoana in cauza s-a bucurat de toat drepturile pe care legile i-l confera celui care detine un asemenea titlu (de ex. sporul salarial).
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2015
maranos76, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:24, 25 Noiembrie 2015
Depinde de ce domeniu este vorba, de ex. titlul "doctor in naturopatie" sau "doctor in stiinte naturiste" nu mi s-ar parea protejat, deoarece in Romania nu exista astfel de titluri, si o calitate care nu exista nu poate fi uzurpata.

Universitatile pot acorda titlul dr.h.c. in semn de pretuire pentru activitatea cuiva si pentru acest titlu nu e nevoie de niciun studiu de doctorat.
tgeorgescu, utilizator
Poate sa fie vorba de infractiunea de inselaciune in concurs cu infractiunile de fals, uz de fals in functie de situatie.
Daca a beneficiat de sporuri salariale fara drept o infractiune sigur exista...
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cind un avocat radiat continua se profeseze ce se intimpla. perlutina perlutina Care este incadrarea juridica pentru un avocat care este RADIAT din barou si care continua sa reprezinte clienti in instanta? (vezi toată discuția)
Infractiunea de fals emil6702 emil6702 Daca mai multe persoane avand aceeasi calitate (sa zicem coerezi) solicita unei autoritati un drept (de ex de mostenire asupra unor bunuri imobile) iar ... (vezi toată discuția)
Spor doctorat udaranig udaranig Buna ziua, Am diploma de doctor in domeniul de „inginerie industriala” si imi desfășor activitatea in domeniul biodiversitate/protecția ... (vezi toată discuția)