Exista vreo prevedere legislativa care sa pedepseasca o persoana care utilizeaza frauduloas titlul de "doctor" intr-un anumit domeniu de activitate, cu toate ca persoana respectiva nu a urmat un program doctoral? De asemenea, mentionez faptul ca persoana in cauza s-a bucurat de toat drepturile pe care legile i-l confera celui care detine un asemenea titlu (de ex. sporul salarial).
Depinde de ce domeniu este vorba, de ex. titlul "doctor in naturopatie" sau "doctor in stiinte naturiste" nu mi s-ar parea protejat, deoarece in Romania nu exista astfel de titluri, si o calitate care nu exista nu poate fi uzurpata.
Universitatile pot acorda titlul dr.h.c. in semn de pretuire pentru activitatea cuiva si pentru acest titlu nu e nevoie de niciun studiu de doctorat.
Poate sa fie vorba de infractiunea de inselaciune in concurs cu infractiunile de fals, uz de fals in functie de situatie.
Daca a beneficiat de sporuri salariale fara drept o infractiune sigur exista...
Spor doctorat
udaranig
Buna ziua,
Am diploma de doctor in domeniul de „inginerie industriala” si imi desfășor activitatea in domeniul biodiversitate/protecția ... (vezi toată discuția)