avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiunea de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiunea de fals

Daca mai multe persoane avand aceeasi calitate (sa zicem coerezi) solicita unei autoritati un drept (de ex de mostenire asupra unor bunuri imobile) iar autoritatea elibereaza neintemeiat documente ( de proprietate) doar unora, se poate considera un fals in inscrisuri? Sau, marog, o alta infractiune de fals, ca abuz este oricum!
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 07:25, 16 Iulie 2011
Despre ce autoritate este vorba? Este vorba despre o revendicare sau de o emiterea unor certificate de mostenitor de catre notar?
Greu de spus in lipsa actelor doveditoare ale eliberarii titlului de proprietate. Cert este ca cererea trebuia facuta si semnata de catre toti mostenitorii, titlul ar fi trebuit emis pe defunct prin mostenitori. Daca a facut cerere ar fi trebuit inscris in titlu, insa daca exista vreo renuntare la mostenire sau mai stiu eu ce alte motive atunci nu mai era indreptatit a fi inscris in titlul de proprietate eliberat.
justicemn a scris:

Greu de spus in lipsa actelor doveditoare ale eliberarii titlului de proprietate. Cert este ca cererea trebuia facuta si semnata de catre toti mostenitorii, titlul ar fi trebuit emis pe defunct prin mostenitori. Daca a facut cerere ar fi trebuit inscris in titlu, insa daca exista vreo renuntare la mostenire sau mai stiu eu ce alte motive atunci nu mai era indreptatit a fi inscris in titlul de proprietate eliberat.

Nu, doamna, e un abuz, au fost toate actele depuse in regula si in termen, nu e nicio renuntare, titlul s-a dat dupa 2 1/2 ani dela depunerea cererii. Ulterior s-a cerut de numeroase ori punerea in posesie, inclusiv prin Comisia Judeteana care a recunoscut dreptul de proprietate si a dispus modificarea titlului.
In conditiile in care Comisia Judeteana a dispus modificarea titlului de proprietate, problema dv este rezolvata. Toti cei indreptatiti se vor prezenta pentru semnarea si ridicarea noului titlu , deci se vor rezenta si cei care initial existau in titlu, deoarece vechiul titlu si-a pierdut valabilitatea.
eclair a scris:

In conditiile in care Comisia Judeteana a dispus modificarea titlului de proprietate, problema dv este rezolvata. Toti cei indreptatiti se vor prezenta pentru semnarea si ridicarea noului titlu , deci se vor rezenta si cei care initial existau in titlu, deoarece vechiul titlu si-a pierdut valabilitatea.
E rezolvata la naiba, abia acum au comunicat ca exista un act de partaj de acum 11 ani, lucru pe care l-au ascuns si fata de Comisia Judeteana, asa ca le-am depus plangere penala si pt fals intelectual: omiterea cu buna stiinta de a inscrie date intr-un act, cu consecinte juridice. La cate probleme au creat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugare mostenitori in titlu de proprietate banciu banciu S-a eliberat un titlu de proprietate in baza legii 18/1991- cu omiterea VOLUNTARA a 2 din cei 7 mostenitori ai terenului detinut de un bunic decedat - care ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatarea nulitatii absolute a titlului de proprietate dariad dariad In urma unei sentinte civile intr-un proces s-au eliberat doua titluri de proprietate pe numele unor persoane neindreptatie la reconstituire (nu au depus in ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat johnny82drs johnny82drs am un titlu de proprietate pe care sunt 4 persoane una dintre ele a decedat si nu are mostenitori pe nimeni ce se intampla cu partea acesteia ? si mai am o ... (vezi toată discuția)