avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amenda pentru depunerea cu intarziere a situatiilor ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amenda pentru depunerea cu intarziere a situatiilor financiare

Va rog sa ma ajutati si pe mine intr o problema, sunt angajata la o institutie publica locala -primarie ( finantata din venituri proprii si alocatii bugetare ) pe post de contabil, in fisa postului meu sunt trecute toate lucrarile ce tin de evidenta contabila dar nu am suficient timp pentru a realiza si depune la timp la Directia Generala a Finantelor Publice bilantul contabil si toate anexele respective; Vreau sa stiu daca se poate sa mi dea mie personal amenda pentru ca am intarziat cu aceste situatii? Sunt nelamurita, raspunderea e doar a mea sau impreuna cu ordonatorul de credite ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:01, 23 Iulie 2009
Depinde ce scrie in fisa postului dvs. De obicei contabilul raspunde pentru depunerea situatiilor financiare si orice sanctiune pentru intarziere i se imputa! Insa fiind vorba de o institutie publica cred ca veti lua avertisment si nu amenda la finante!B-)
1. trebuie sa va organizati timpul si lucrarile
2. dati prioritate lucrarilor urgente
3. nu va pierdeti in amanunte
4. cereti un ajutor, o persoana care sa va ajute la "bucataria" marunta

este pacat, ...de obicei rezultatul conteaza, degeaba munciti dvs.zilnic daca depuneti situatiile cu intarziere, veti munci sa acoperiti amenzile...pentru ca, la o adica, managerul gaseste intotdeauna o justificare "eu nu stiu, nu ma pricep...."
Daca se va impune o sanctiune pentru nedepunerea la termen, atunci sanctiunea va fi suportata de entitatea la care lucrati, nu de dvs personal. In functie de responsabilitatile dvs si de vina dvs directa in nedepunerea la termen, entitatea ar putea sa va impute amenda, dar asta in subsidiar. Nu veti fi dvs obligata sa platiti direct amenda initiala.
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2009
ContSters20980, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda nedepunere fise fiscale starcopit starcopit As dori sa ma adresez Dvs. celor amabili specialisti sau care au mai trecut prin asta. Am lichidat si radiat o firma in cursul anului 2010. Contabilul nostru, ... (vezi toată discuția)
Amenda de la opc imputata angajatilor alphinista alphinista buna seara.firma la care lucrez a primit amenda de la opc pt produse expirate.patronii au hotarat sa ni se impute tuturor angajatilor.e legal au dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Amenzi Ganna Ganna Buna seara. Imi puteti raspunde va rog la mai multe intrebari: 1. In cazul declaratiei 394 amenda este 6000 de lei pe luna pt fiecare luna pt care nu ai ... (vezi toată discuția)