avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare teren

ce acte sunt necesare pentru cumparare teren?Mai concret:
-ce acte trebuie sa aiba vanzatorul si ce trebuie facut dupa cumparare? unde trebuie mers si cu ce?
Cel mai recent răspuns: noro , utilizator 08:30, 11 Mai 2006
acte de proprietate ale terenului, cadastru si incheierea de intabulare, certificat fiscal. si ar fi bine sa aiba si un certificat de urbanism valabil,emis in ultimul an.
salut,
tocmai am luat o teapa de la patronul unei agentii imobiliare. Mi-a aratat agentul imobiliar un teren ptr. casa, situat pe camp, care apartinea patronului agentiei imobiliare, l-am cumparat in ianuarie iar cand am fost ieri sa-l marchez cu tarusi, am descoperit ca era la 200m fata de locul aratat initial, adica vecin cu calea ferata! Am doar contract de vanzare cumparare cu proprieterul terenului (patronul agentiei imobiliare), nu am facut contract cu agentia, ptr. a mai scuti bani, am platit doar comisionul agentului care m-a escrocat.
Stie cineva daca am vreo sansa sa castig in instanta ptr. inselaciune si sa-mi primesc inapoi toate cheltuielile?
Va multumesc,
Dolul sau viclenia este un viciu de consimtamant, iar fara consimtamant valabil exprimat actul juridic este nul. Problema, in cazul dolului, consta in dovedirea lui. Partea buna e ca se poate dovedi prin orice mijloc de proba, inclusiv prin martori. Partea proasta ar fi sa nu aveti nici macar martori (de ex. cineva care sa fi fost cu dumneavoastra la momentul la care agentul v-a aratat terenul initial.)
Va multumesc mult pentru raspuns. Da, necazul este ca nu am martori decat pe sotia mea, ca mi-a aratat un alt teren decat cel ce mi l-a vandut. In schimb, se pare ca nu a prezentat in documentatia cadastrala planul de ansamblu, care sa arate prezenta caii ferate. Atunci cand am fost la notar. Oricum, nu cred ca ma ajuta acest fapt. Se pare ca este o teapa legala. Am fost foarte prost.
Va multumesc mult inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Escrocherii terenuri. MohanM MohanM Buna ziua. Am cumparat in urma cu aproximativ o saptamana un teren intravilan si am avut neplacuta surpriza ca dupa numai 3 zile sa fiu sunat si sa mi se ... (vezi toată discuția)
Este dol??? scarlet scarlet in cazul unor de plata ale unei asociatii de proprietari care nu specifica (dupa cum specifica L 82 si OMF 1969/2007): -data intocmirii data afisarii data ... (vezi toată discuția)
Proba dol Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Avem un contract de vanzare-cumparare in forma autentica. vanzatorii se trezesc dupa ... ani ca vor sa-l anuleze pt dol. Conform doctrinei dolul se poate ... (vezi toată discuția)