avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proba DOL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proba DOL

Avem un contract de vanzare-cumparare in forma autentica. vanzatorii se trezesc dupa ... ani ca vor sa-l anuleze pt dol. Conform doctrinei dolul se poate dovedi prin orice mijloc de proba inclusiv martori.
Dar exista art. 1191 al.2 care inerzice proba cu martori pt actele autenitice a caror valoare e mai mare de 250 lei.
Se admite proba cu martori pt dovada dolului ca viciu de consimtamant la incheierea unui act autentic?
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 19:39, 20 Octombrie 2006
da, proba cu martori este admisibila la proba dolului prin consimtamant.
E un fapt juridic, asa ca se admite orice proba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu vrea sa-mi mai faca contract de vanzare cumparare andreee andreee Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Anul trecut am cumparat o masina de la sotia varului meu, am achitat-o integral dar nu am nicio chitanta pt ca ... (vezi toată discuția)
Chitanta AdrianZ AdrianZ Buna ziua, As dori sa aflu ce se intampla in cazul in care un agent de vanzari angajat al firmei X are o clienta care pretinde ca a facut o plata dar nu are ... (vezi toată discuția)
chitanta de mana Camy 70 Camy 70 Buna ziua! Doresc si eu o lamurire, daca am cumparat in urma cu multi ani un imobil cu chitanta de mana si am pierdut chitanta mai pot obtine acte de ... (vezi toată discuția)