avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor

Buna seara,am divortat in 2010 iar la divort minora mi-a fost incredintata mie spre crestere si educare(mentionez faptul ca tatal copilului nu a fost prezent la nici un proces) iar el nu are nici un program de vizita,legea obligandul la o pensie alimentara de 128 lei.In urma cu 2saptamani el a venit definitiv in tara si vrea fetita sa o i-a la el cate 2-3 zile(noi ne-am mutat in al judet intre timp).In decursul acestor ani de la divort ,5 la nr(el s-a recasatorit imediat), a mai venit in tara si tot timpul i-am dat-o a stea cu el dar tot timpul au fost probleme dupa aceea in situatia fetitei iar eu am tras consecintele.Acum mi-am intemeiat o noua familie si nu mai stau in acelas oras,eu nu ma opun in a nu o vedea dar nu sunt deacort cu aceste deplasari cum vrea el. poate sa ma dea in judecata pt. asta?Hotararea este definitiva si irevocabila.
Cu siguranta va poate da in judecata pt fixarea unui program de vizitare.

Cat de extins sau de redus va stabili instanta de judecata in functie de circumstantele concrete ale cazului, de probe, raportat exclusiv la interesul superior al copilului.
Daca nu are program de vizita stabilit judecatoreste poate deschide acum proces si sa obtina program de vizita.
In instanta va veti putea exprima punctul de vedere dar program de vizita tot va obtine dupa parerea mea.
Depinde insa daca il va obtine prin luarea minorului la domiciliul lui sau sa il viziteze in prezenta mamei.
Trebuie sa va atrag atentia ca aici nu este vorba despre dumneavoastra. In tot mesajul nu ati aratat ca intelegeti importanta relatiei unui copil cu tatal sau, sau faptul ca cei doi, indiferent de ce va convine dumneavoastra sau nu au dreptul sa aiba legaturi.
Daca nu ii dati fetita domnul va poate da oricand in judecata si poate cere custodie comuna si program de vizitare destul de extins care cel mai sigur I se va acorda. Apoi da, ar putea sa va execute silit si sa va faca plangeri penale. Deci o gramada de probleme pentru ca statul sustine parintii in demersul lor de a-si vedea copii.
Mai bine in acest moment ajutati ca cei doi sa reia legatura treptat si ajutati fostul partener in efortul lui de a-si apropia copia. Doar dumneavoastra puteti sa-i spuneti ce ii place, cum ii place, la ce are alergie si asa mai departe.

Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2015
UnParinte, utilizator
si daca nu poate onora acest program?el mai are 2 copii acum si inca unul pe"vine",iar peste 3-4 luni iar pleaca din tara!Acu 2veri a stat 10 zile si mi-a adus-o plina de paduchi iar vara asta i-a dat niste banuti si a invatat-o sa-i puna la chilotei sa nu-i vad eu !!! #-o
Daca a venit cu paduchi eu zic sa il lasati sa va dea in judecata.
Procesul poate dura destul de mult timp daca nu stie sa se judece si e posibil ca nici sa nu il deschida.

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie sau interdictie impotriva partenerei tatalui almamater almamater Buna ziua. Sunt divortata si am un copil minor de aproape 8 ani, a carui custodie o impart cu tatal lui biologic. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă dacă refuz să mai dau copilul în vizită la domiciliul tatălui? acesta nu plătește pensia de întreținere și nu are condiții bune de locuit CaradeanuMihaela CaradeanuMihaela Ce se întâmplă daca refuz sa mai dau copilul in vizita la locuita tatalui? Mentionez ca noi suntem divorțat,am castigat custodie exclusiva,copilul are 5 ... (vezi toată discuția)
Reședință alternanta copil Marian Lucaci Marian Lucaci Bună ziua, Am divorțat de 7 luni și am decis împreună cu fosta soție ca fetița noastră în vârstă de 8 ani să rămână la ea. Între timp mi-am ... (vezi toată discuția)