avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune parti sociale cu 2 asociati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune parti sociale cu 2 asociati

buna seara,
va rog sa ma ajutati ,,,
am o firma in care sunt asociata cu sotul meu si vrem sa cesionam actiunile unei persoane din afara,,,,
care este procedura cea mai simpla si mai ieftina si fara sa vina ANAF sa controleze la sange?
intai sa cesioneze unul dintre noi persoanei din afara actiunile,, dupa care celalalt sa cesioneze actionarului existent?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:22, 25 Noiembrie 2015
Din punct de vedere al procedurii, mai rapidă și eficientă este varianta prin care se cooptează un nou asociat, prin mărirea capitalului social. Ulterior, se cesionează acestuia părțile sociale. Este posibil să nu scăpați de controlul ANAF la momentul cesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Opozitie la cesiune parti sociale ? eugen82 eugen82 sint asociat unic in SRL si doresc sa cesionez o parte din actiuni unei alte persoane pe care am numit-o recent administrator am inteles ca cesiunea se face ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma ileana18 ileana18 Buna, Pe 10 septembrie am fost la Reg. Comertului pentru a comunica decizia actionarilor de a cesiona o firma; din cate am inteles, dureaza 30 de zile pana ... (vezi toată discuția)
Procedura cesiune parti sociale catre administratorul srl (care nu este si asociat) Irina S. Irina S. Care este procedura exacta (pasi de urmat) si ce costuri impica, pentru ca asociatii unui srl (unul are 90% iar celalalt 10%) sa cesioneze toate partile ... (vezi toată discuția)