avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire teren

Buna seara. Am si eu o nelamurire in legatura cu un teren si o casa din partea buncilor. Normal si de drept eu sunt unicul mostenitor. Bunicii au avut decat un baiat, acela fiind tatal meu care este decedat, lafel si bunicul. Singura in viata este bunica mea, care si ea este pe patul de moarte...Intrebarile ar fii>

1.Sunt singura mostenitoare si mi se cuvine mie absolut tot ?
2.Bunica mea mai are niste nepoate din partea surorii ei , care si ea la randu ei are fete , etc.. au vreun drept la pamantul asta ?
3. Pot pierde tot daca bunica da scris cuiva ca lasa averea ?
4. Cum pot afla si ce pot face in legatura cu pamantu sa fie pe numele meu ?Merge asta decat dupa moartea ei ?
5. Mama mea are vreun drept la pamantul asta ?Ea fiind sotia tatalui meu ! Multumesc !
Cel mai recent răspuns: cdruya , utilizator 09:08, 26 Noiembrie 2015
1. Nu, din moment ce încă mai trăiește și bunica Dvs (soția proprietarului). Bunica are dreptul la jumătate din averea bunicului Dvs. Practic, dacă nu există niciul alt element deosebit în cazul Dvs., bunica Dvs. este acum proprietara a trei sferturi din casă și teren.
2. Nepoatele bunicii nu au drept la succesiune, din moment ce au avut un copil (pe tatăl Dvs.)
3. Nu puteți pierde tot, căci bunica nu poate „lăsa scris” decât ceea ce are ea în proprietate, respectiv partea ei din avere (jumătate, dacă acea casă și teren reprezintă bun comun cu bunicul) plus jumătate din moștenirea de la soțul dânsei. Un sfert din avere este însă al Dvs.
4. Succesiunea se poate realiza doar după moartea bunicii. Însă ea ar putea să vă transfere, prin orice alte mijloace - donație, vânzare -, respectiva proprietate în timpul vieții.
5. Dacă tatăl Dvs. nu a deschis succesiunea după bunicul Dvs., mama Dvs. nu are niciun drept asupra bunurilor pe care le veți moșteni direct de la bunici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)
Frate dat afara din casa de sora si mama lui! gabitzza gabitzza Am o problema care imi baga in pamant ambii parinti! sper sa ma poata ajuta cineva cu vreun sfat sau vreo lege, orice.. parintii mei locuiesc in aceeasi casa ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa bunici . sandraone sandraone Ma confrunt cu o problema .Un teren din partea buncilor este ramas ca mostenire ,Sunt singura la parinti . Bunica a decedat acum aproape doi ani, bunicul de ... (vezi toată discuția)