avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Restanta credit
Discuție deschisă în Executare silită

Restanta credit

Buna ziua.
As vrea sa stiu daca, dupa instituirea executarii silite prin poprirea pe salariu mai curg accesorii la creditul restant pentru neachitarea caruia mi s-a instituit poprirea
Concret, din luna august 2011 mi se opreste o suma de bani (nu stiu exact, dar in jur de 500 lei/luna) pentru un credit in valoare de 11.000 lei.Acum aflu de la B.E.J ca suma ramasa de plata este de 6.933 lei.
Cum se poate asa ceva? Ce ar trebui sa fac?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 10:14, 27 Noiembrie 2015
Buna seara!
In primul rand, va recomand sa va interesati cu privire la cuantumul initial al sumei pentru care s-a instituit poprirea. Creditul a fost doar de 11.000 de lei dar, la momentul la care a fost declarat exigibil si scadent anticipat probabil aveati deja acumulate dobanzi si penalitati.
Nu in ultimul rand, in adresa de infiintare a popririi veti gasi si cuantumul cheltuielilor de executare - credeti-ma ca pot fi destul de mari: personal am vazut cheltuieli si de 8.000 de ron.

Cu stima,
Multumesc foarte mult.Intre timp am luat legatura cu reprezentantul bancii si mi-a spus ca se vor acumula accesorii la soldul ramas pana la stingerea completa a bazei.
Cu alte cuvinte, voi plati mult si bine, daca se adauga si se tot adauga (chiar putin)
Asta este.
Nu am resurse nici financiare nici psihice sa ma lupt cu acest sistem care fura in orice circumstante, mai ales ca sorti de izbanda (pe cale cinstita) nu exista.
De la Bancă ați luat un credit nu altceva.
Pentru credit trebuie să plătiți prețul, adică dobândă. Dacă nu plătiți la timp datorați penalități.

Aceste accesorii sunt perfect legale.

Cinstit este să vă respectați obligațiile asumate. Dacă făceați asta, nu mai ajungeați într-o astfel de situație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanzi si penalitati la suma executata silit naepot naepot Buna ziua, In somatia trimisa de BEJ se specifica suma pentru care a fost instituita executarea silita, suma ce include debitul de achitat catre creditoare ... (vezi toată discuția)
Datorii banca, poprire lauracatoi2006 lauracatoi2006 Buna seara, am si eu ma multe intrebari la care sper sa primesc niste raspunsuri, daca se poate. Sa va explic situatia mea: am un credit la care sotul este ... (vezi toată discuția)
Executare silita Dominique Popescu Dominique Popescu Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: am fost executata silit pentru o suma de 14000 lei corespunzatoare unui credit neachitat ... (vezi toată discuția)