avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune in rectificare de carte funciara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune in rectificare de carte funciara

Imi puteti spune ce instanta, si in baza caror articole, este comeptenta sa judece o actiune in rectificare de carte funciara?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:33, 26 Noiembrie 2015
Actiunea in rectificare carte inscriere cartea funciara, este o actiune cu caracter subsidiar, adica, este grefata pe o actiune de fond ceare ca obiect anularea,nulitatea actului,simulatia sau rezolutiunea acestuia, ptr. a pune de acord starea tabulara cu situatia juridica reala a imobilului.Cazurile sunt strict prevazute de art.34 din Legea nr.7/1996 si art.908 Noul Cod Civil.Competenta teritoriala apartine instantei unde este situat imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

inscriere in cartea funciara gresita n_lili n_lili Cum pot rezolva intr-o maniera mai simpla si in timp mai scurt o rectificare a cartii funciare a unui imobil. In anul 2003 am cumparat un apartament pe care ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara Liana Iura Liana Iura doi soti au dobandit in timpul casatoriei un teren pe care au edificat o casa inainte de 1989. in anii 90 se elibereaza un titlu de proprietate pentru teren ... (vezi toată discuția)
Ce e de facut cand schita rlv de cadastru arata cu 10% suprafata lipsa charisma charisma am un apartament la care am calculat foarte concret suprafata utila, cu 2 rulete diferite, si mi-au dat dimnesiunile celor 2 camere 4.00 x 6.60 respectiv ... (vezi toată discuția)