avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Rectificare carte funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Rectificare carte funciara

doi soti au dobandit in timpul casatoriei un teren pe care au edificat o casa inainte de 1989. in anii 90 se elibereaza un titlu de proprietate pentru teren si casa doar pe numele sotului, in baza caruia se inscrie in CF dreptul de proprietate doar pe numele sotului ca bunuri dobandite prin Legea 18/91 si accesiune. sotul decedeaza in 2005 si nu se dezbate succesiunea.
sotia doreste sa fie inscrisa in CF si ea, astfel o actiune in rectificare CF este admisibila?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:31, 16 Noiembrie 2013
Va solicit ajutorul intrucat actiunea in rectificare de CF are un caracter subsidiar, fiind grefata pe o actiune de fond, actiunea ce are ca obiect nulitatea sau anularea actului, simulatia sau rezolutiunea acestuia, iar cazurile de exercitare a actiunii sunt cele prevazute limitativ de art. 34 din Legea nr. 7/1996, respectiv de art. 908 din Noul Cod civil.
care ar fi calea de urmat pentru a fi dna mentionata in CF?
In afara de soție ce mostenitori mai sunt? Eu cred ca dezbaterea succesiunii, o tranzacție -conventie autentica făcută între mostenitori prin care sa i se recunoască dreptul la 1/2 din imobil este o soluție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in rectificare de carte funciara Patrik1234 Patrik1234 Imi puteti spune ce instanta, si in baza caror articole, este comeptenta sa judece o actiune in rectificare de carte funciara? (vezi toată discuția)
Buna ziua! - uzucapiune teren de sub imobil cristi-pandelescu cristi-pandelescu As dori sa ma lamuriti cu dreptul la uzucapiune. Parintii mei locuiesc intr o casa construita de ei pe pamantul bunicilor, pentru care au schita facuta si ... (vezi toată discuția)
inscriere in cartea funciara gresita n_lili n_lili Cum pot rezolva intr-o maniera mai simpla si in timp mai scurt o rectificare a cartii funciare a unui imobil. In anul 2003 am cumparat un apartament pe care ... (vezi toată discuția)