avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inlocuire contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inlocuire contract individual de munca

Buna ziua. Va supun atentiei urmatoarea situatie:
Incepand cu anul 2014 lucrez la o societate (X. SA) cu CIM perioada NEDETERMINATA, in care este stipulata durata de munca 8h/zi si un salariu brut aferent specificat. (sa spunem 1500 ron)
Acum, la sfarsitul anului 2015, sunt solicitata sa semnez un alt CIM in care sunt stipulate urmatoarele:
1. Durata muncii : o fractiune de norma :1h/luna , perioada nedeterminata
2. Salariul de baza brut : 8,9 ron corespunzator normei si duratei de munca de mai sus.
3.Alaturi de acest contract mai trebuie semnat un Act Aditional in care se specifica:
a). Partile convin ca in perioada 1 dec 2015 - 1 dec 2016 clauzele CIM suporta modificari dupa cum urmeaza:
Norma intreaga, durata timpului de lucru - 168 ore in medie/luna
Parcurgand continutul CIM, constat ca X SA a devenit X SRL

Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1. Care pot fi consecintele semnarii acestui contract??
2. In ideea ca nu il voi semna, la ce riscuri ma pot supune?? sau cum ar trebui sa procedez pentru a-mi pastra siguranta actuala??

Multumesc anticipat .

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:09, 26 Noiembrie 2015
1. Ori este c.i.m. cu timp partial ori este cu norma intreaga?

2. Nu sunteti obligat sa semnati un act judicia. Nesemnarea lui inseamna ca acesta nu va produce efecte juridice.
Eu am reprodus exact situatia. CIM + Act Aditional.
Vechiul c.i.m. va inceta , daca vi se pune in fata semnarea unui nou c.i.m?

Timpul partial va afecteaza la calculul stagiului de cotizare pentru somaj si la drepturile salariale primite.
Sunt sigura ca va inceta. Ar trebui sa fie specificat undeva ??
Daca refuz sa semnez ce repercursiuni ar putea sa apara??
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2015
drgaby, utilizator
Incetarea c.i.m. poate avea loc :
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.

Prin urmare, fie dvs , fie angajatorul decideti cum va inceta vechiul c.i.m.

Repercursiuni pot aparea, in sensul , unor sicane/presiuni din partea angajatorului pentru a va da demisia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea locului de munca alex762104 alex762104 BUNA SEARA! ASI DORI SA STIU CUM E MAI BINE SAU CUM SA PROCEDEZ IN CAZUL SCHIMBARII LOCULUI DE MUNCA, FIE PRIN TRANSFER FIE PRIN INCETAREA VECHIULUI CONTRACT ... (vezi toată discuția)
Diferente intre decizia de incetare cim si adeverinta Dorinel6 Dorinel6 Salutare. Ma aflu intr-o situatie relativ ciudata. Am demisionat de la fostul angajator, iar in prima zi de dupa incetarea activitatii am fost chemat sa ridic ... (vezi toată discuția)
Problema supendare-angajare Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Va supun atentiei o speta in care am nevoie de ajutor! Un salariat are CIM suspendat pina la data de 04.03.2013. Pe postul lui a fost angajat cu ... (vezi toată discuția)