avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diferente intre decizia de incetare cim si adeverinta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diferente intre decizia de incetare cim si adeverinta

Salutare.
Ma aflu intr-o situatie relativ ciudata. Am demisionat de la fostul angajator, iar in prima zi de dupa incetarea activitatii am fost chemat sa ridic adeverinta de vechime si decizia de incetare a contractului. Intre cele 2 documente exista niste neconcordonate pe care am sa le enumar mai jos.

Adeverinta: "Cim nr xxxx. Perioada activitate data inceput - data final. Data incetare: X. Stare: Incetat"
Decizia de incetare: "Decizia de incetare a cim nr xxxx/(data X). Cim inceteaza la data X+Y"

Mentionez ca Y este numarul de zile de concediu pe care nu le-am folosit. Ma gandesc ca o fi vreun "artificiu" ca sa simplifice procedura de plata a zilelor de concediu, dar intre cele 2 documente sunt neconcordante in opinia mea.

Pana la urma mai am un contract valid sau nu? Ma pot angaja in alta parte in perioada asta? Pe adeverinta am o data, pe decizie am alta data. Stiu ca acea adeverinta se elibereaza doar dupa incetarea cim, deci tind sa cred ca contractul a incetat. Dar in decizie e specificata o zi din viitor
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:16, 20 Decembrie 2020
1. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, persoana respectiva poate incheia c.i.m. cu timp partial/ norma intreaga cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga.

2. Nu reiese clar care sunt cele doua date . Astfel, precizati :
- pe ce durata a fost incheiat c.i.m.;
- cele doua date la care va referiti;
- articolul cu care a incetat c.i.m.
Multumesc pr raspuns.

Pe adeverinta am "nr inregistrare: 14/11.12.2020, data incetare: 11.12.2020, temei incetare: art 81 alin 1, demisie cu preaviz, stare: incetat".

Pe decizie am "decizia 4/11.12.2020. Cim al fostului angajat inceteaza la data de 28.12.2020"

Precizez ca aveam niste zile de concediu nefolosite cu care am ramas dupa terminarea preavizului.

Din cate stiu, acea adevrinta reprezinta extrasul din revisal, deci asta ar rebui sa fie lttecut la itm. Nu stiu ce rol are adeverinta, iar daca intr-adevar e o greseala, cum a fost aprobat.
Ultima modificare: Duminică, 20 Decembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cand s-a depus demisia? .... adeverinta de vechime nu reprezinta extrasul revisal(document care nu face dovada vechimii in munca)

Cornel Vasile a scris:

Cand s-a depus demisia? .... adeverinta de vechime nu reprezinta extrasul revisal(document care nu face dovada vechimii in munca)

Demisia a fost depusa pr 10.11.2020.
Data corecta a incetarii 11.12.2020.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala revisal - numar contract de munca DanAlyna DanAlyna Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema cu care ma confrunt si este extrem de urgenta: In anul 2011 s-a incheiat CIM nr. X pe perioada ... (vezi toată discuția)
Schimbarea locului de munca alex762104 alex762104 BUNA SEARA! ASI DORI SA STIU CUM E MAI BINE SAU CUM SA PROCEDEZ IN CAZUL SCHIMBARII LOCULUI DE MUNCA, FIE PRIN TRANSFER FIE PRIN INCETAREA VECHIULUI CONTRACT ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim 2014 SergiuFabian SergiuFabian Buna ziua . In 2014 am decis sa incetez activitatea pe care o prestam in cadrul unei societati comerciale cu sediul central in Bucuresti dar eu avand o ... (vezi toată discuția)