avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare CIM 2014
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare CIM 2014

Buna ziua .
In 2014 am decis sa incetez activitatea pe care o prestam in cadrul unei societati comerciale cu sediul central in Bucuresti dar eu avand o functie de conducere pe o anumita zona a tarii . (am fost transferat acolo fiindca eu tot in Bucuresti locuiesc)

Discutand la telefon, patronul m-a chemat la sediul central din Bucuresti sa discutam intrucat ei doreau ca eu sa mai raman in firma desi am mentionat clar ca am sa plec cu preaviz sau fara si in ultimele 2-3 luni o persoana din subordinea mea a fost pregatita de mine (cu acordul patronului) sa invete cele necesare pentru a ocupa postul meu .

Avand si ceva probleme persoanale de rezolvat , patronul mi-a spus sa revin in Bucuresti , sa stau 1-2 zile sa imi rezolv problemele apoi sa vin la sediu sa discutam . Am rezolvat problema si am stabilita ca in ziua x, ora y sa ne vedem la firma.

Am ajuns la firma si acolo m-a asteptat : Patronul, avocata, doamna de la resurse umane si mi-au comunicat ca sunt cercetat disciplinar ca am lipsit nemotivat (desi am fost chemat de patron ) , ca mi-au facut referat ( desi am cerut sa vad referatul, nu mi l-au aratat) si ca am plecat din acea unitate teritoriala fara a face un PV prin care eu sa predau altcuiva bunurile (lucrurile de acolo gen: birou, calculator, scaun), etc..

Am explicat frumos ca nu am plecat nemotivat , existand martori ca am fost chemat si sa las x persoana il locul meu precum si faptul ca eu la randul meu nu am un PV in care sa primesc acele lucruri sau vreun inventar care sa arate ca acolo erau x bunuri pe perioada cat am lucrat acolo .

Au incercat in fel si chip sa ma faca se semnez , sa scriu ca nu vreau sa semnez , orice modalitate sa ma faca sa scriu ceva acolo ca ei sa dovedeasca ca eu am fost la acea cercetare disciplinara .
Am refuzat sa scriu/semnez , am salutat frumos, am mentionat daca am comis ceva ilegal sa instiinteze politia sau sa ma dea in judecata si am plecat .

La cateva zile am primit acasa ca mi s-a suspendat CIM si de la inceputul anului 2014 pana in prezent nici un semn de la acea societate .

Neprimind nici o decizie de incetare a CIM ma gandesc ca si acum acel contract este inca suspendat , intrebarea mea fiind urmatoarea :

1.Cat poate sta suspendat un contract ?
2. Din 2014 pana luna trecuta am fost plecat din tara , acum am revenit si as dori sa ma angajez si as dori sa stiu acea suspandare a CIM ar afecta cumva in sensul ca nu s-ar putea face un nou CIM la alta societate ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 9 Septembrie 2016
Puteti sa va angajati la alta firma, un angajat poate avea mai multe contracte individuale de munca la mai mulute firme.
Pentru a afla stadiul contractului de munca faceti o cerere la ITM pentru eliberarea unui extras din REVISAL.
cyan a scris:

...
Pentru a afla stadiul contractului de munca faceti o cerere la ITM pentru eliberarea unui extras din REVISAL.

Numai in masura in care, din motive obiective, angajatorul se afla in imposibilitatea de a elibera documentele prevazute la art.8 alin. (3) HG 500/2011, salariatul sau fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de munca din raza caruia angajatorul isi desfasoara activitatea eliberarea unui extras REVISAL,pentru care va achita o taxa de 20lei,conform Ordinul 826/2014.

@ SergiuFabian

1. Ati depus vreo cerere de incetare a c.i.m. , pana acum ?

2. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, persoana respectiva poate incheia c.i.m. cu timp partial/norma intreaga cu un nou angajator chiar daca mai are mai are un c.i.m. activ/suspendat.
Am depus o cerere de incetare a cim precum si o demisie intrucat mai aveau sa imi dea ceva bani din urma .
Insa treburile sunt mai complicate intrucat in firma respectiva absolut toti angajatii primesc salariile in 2 transe 15 si 30 ale lunii , statul de plata venind in jurul datii de 20 a lunii si salariul pe statul de plata reprezinta cam jumatate din suma pe care angajatii o primesc .

Pe principiul increderii ca nu sunt intarzieri salariale se semneaza statul de plata ca " trebuie sa ajunga in contabilitate " si salariul vine , asa s-a practicat intotdeauna.

Dat fiind faptul ca acea cerere de incetare a cim/ demisie au refuzat sa o primeasca fizic, am trimis prin email , justificand daca nu o inregistreaza anunt ITM-ul dar poate ca am depus-o la 2-3 zile dupa ce ei mi-au suspendat CIM-ul , poate nu a mai avut relevanta .
V-au inregistrat cererea de demisie sau de incetare a c.i.m. ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in cazul suspendarii shpatz shpatz buna ziua.am o problema la firma unde sunt angajat.in urma unor neintelegeri am fost acuzati de furt de motorina fara ca angajatorul sa detina probe ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca krisseftika krisseftika Buna seara. Sunt in conflict cu patronul la care lucrez, si as dori sa-mi caut un alt loc de munca; si as vrea sa stiu daca imi gasesc un alt serviciu, cum ... (vezi toată discuția)
Help - suspendare cim ana122 ana122 Buna ziua,am nevoie de o indrumare.Am lucrat la o firma si a fost suspendat cim pt absente nemotivate.Suspendarea a fost facuta in luna octombrie si de atunci ... (vezi toată discuția)