avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA - in calculul venitului impozabil intra si TVA-ul?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA - in calculul venitului impozabil intra si TVA-ul?

Buna ziua,
Sunt PFA autorizata in sistem real si vand consumabile pentru imprimante. Acestea le import din Uniunea Europeana deci facturile mele de intrare nu contin TVA. Le vand in Romania, deci facturile emise de mine pentru vanzarea acestora contin TVA 24%.
Am aflat cu surprindere de la contabila mea ca din martie 2015, in calculul venitului impozabil intra veniturile si cheltuielile incluzand TVA. Pe mine ma dezavantajeaza foarte mult deoarece la import nu am TVA iar la vanzare am. In afara de asta cheltuielile mele cu TVA sunt minore, inseamna ca mie imi intra in calculul venitului impozabil marea majoritate a TVA-ului facturat. Nu exista nicio diferenta de calcul al venitului impozabil pentru PFA-uri care fac in majoritatea cazurilor import din UE si vanzare in tara? Mi se pare nedrept sa platesti impozit pentru TVA-ul care nu-ti apartine! Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:25, 26 Noiembrie 2015
Din context, inteleg ca sunteti inregistrat ca platitor de T.V.A. si inscris in R.O.I. In aceste conditii, pentru calcularea venitului impozabil se foloseste valoarea facturata fara T.V.A.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma neplatitoare de tva si cu impozit pe venit an5w3r_ro an5w3r_ro As dori sa infiintez o firma de software neplatitoare de TVA, iar impozitul sa fie platit pe venit, nu pe profit. Majoritatea veniturilor vor veni in UE si ... (vezi toată discuția)
Neplatitor tva: livrari servicii ro, ue, non ue gabriel999 gabriel999 Buna ziua, As fi interesat sa clarific urmatoarele trei aspecte legate de vanzarile de servicii IT prin download de pe site, prestate din Romania in tari UE ... (vezi toată discuția)
Atingere plafon tva Cornel83 Cornel83 Buna ziua, As dori o clarificare pentru urmatoarul scenariu: PFA norma de venit (domeniul IT - caen 6202), inregistrat in scopuri de TVA doar pentru ... (vezi toată discuția)