avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Infiintare firma neplatitoare de TVA si cu impozit pe ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Infiintare firma neplatitoare de TVA si cu impozit pe venit

As dori sa infiintez o firma de software neplatitoare de TVA, iar impozitul sa fie platit pe venit, nu pe profit. Majoritatea veniturilor vor veni in UE si USA.
Este posibila o astfel de combinatie sau pentru venituri din afara (intracomunitare daca nu ma insel) automat firma trebuie sa fie platitoate de TVA?X-(
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:58, 5 Ianuarie 2013
Sunteti foarte bine informat. Pentru relatiile cu parteneri intracomunitari trebuie sa fiti inscris in R.O.I. si inregistrat ca platitor de T.V.A.

Insa eu cred ca, asa cum ati descris situatia dvs. mai sus, e mai avantajos sa fiti inregistrat ca platitor de T.V.A. pentru toate tranzactiile iar nu numai pentru cele intracomunitare deoarece aveti drept de deducere a T.V.A. pentru achizitiile din Romania pe care-o puteti recupera de la stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sa ma inregistrez platitor de tva sau sa raman neplatitor? carmenbn carmenbn O microintreprindere neplatitoare de tva,cu CA in 2012 0 lei,va face achizitii intracomunitare(suplimente alimentare) din Ungaria,pe care le va vinde unor ... (vezi toată discuția)
Pfa schimbare activitate loredana291 loredana291 Buna ziua, am un PFA pe comert si doresc sa schimb domeniul de activitate respectiv transport si logistica intracomunitar in acest domeniu am lucrat ca ... (vezi toată discuția)
Neplatitor tva: livrari servicii ro, ue, non ue gabriel999 gabriel999 Buna ziua, As fi interesat sa clarific urmatoarele trei aspecte legate de vanzarile de servicii IT prin download de pe site, prestate din Romania in tari UE ... (vezi toată discuția)