avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna ziua.
Am lucrat 5 luni cu norma intreaga(8h/zi) si 3 luni cu jumatate de norma(4h/zi) in cadrul aceleiasi firme. Mentionez ca pentru ce-a de-a doua norma(in care ma situez in prezent) s-a incheiat un alt contract; iar pe perioada primei norme (ce-a intreaga) nu am beneficiat de nici o zi de concediu, spunandu-mi ca nu am inca dreptul la concediu deoarece nu am avut minimum de 6 luni lucrate.

1. Daca contractul se reinnoieste de fiecare data la mai putin de 6 luni, asta inseamna ca nu o sa am niciodata concediu? :((
2. La cate zile de concediu am dreptul (daca am :( )?
3. Cum sunt calculate aceste zile?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:52, 26 Noiembrie 2015
Aveti dreptul la zile de concediu proportional cu timpul lucrat. Durata minima a concediului de odihna este de 20 de zile pe an, conform Codului Muncii.
Angajatorul dvs face un abuz, puteti sesiza ITM.
In c.i.m. trebuie sa aveti prevazuta durata CO ... ati verificat asa ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu timp partial-zile co Andrei Gica Andrei Gica O persoana angajata cu timp partial de 4h/zi, la cate zile de CO are dreptul in decursul unui an de lucru, in conditiile in care un angajat cu norma intreaga ... (vezi toată discuția)
Numar minim zile concediu de odihna - sector privat suns suns Buna ziua. Intrebarea mea este : de cate zile de concediu de odihna beneficiez, daca sunt o persoana angajata la o firma privata, avand in vedere faptul ca in ... (vezi toată discuția)
Concediu la cim de 4h/zi mlc1 mlc1 Buna ziua, va rog sa imi suneti la un contract de 4 ore pe zi perioada nedeterminata se poate pune un nr minim de 11 zile de concediu pe an? Multumesc. Dar ... (vezi toată discuția)