avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Batran in varsta de 77 ani ramas vaduv de cateva luni in urma. Cu multi ani in urma a avut doua fetite care au decedat la varste foarte fragede. Sotia a decedat si ea, iar acum doreste sa se apropie de o familie ,care sa aiba grija de el pentru ca este bolnav. Doreste sa stie cum trebuie sa procedeze ca sa lase casa acestei familii in schimbul ajutorului pe care il va primi fara sa aiba piedici din partea surorilor fostei sotii.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:41, 27 Noiembrie 2015
Buna seara,
Inteleg ca nu are copii sau nepoti de copii.
Va putea sa incheie un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager si de intretinerecu cei carora vrea sa le dea bunurile.
Atentie, e bine ca la momentul incheierii actului sa mearga la medicul legist si sa solicite un certificat din care sa rezulte ca este in deplinatatea facultatilor mentale iar la notar sa aiba alaturi un reprezentant al primariei.
Daca nu are mostenitori trebuie sa mai dezbata ceva. Multumesc mult.
daca acea casa a fost bun comun cu sotia, va dezbate succesiunea impreuna cu surorile ei, abia apoi face ce vrea ce ce ii ramane.
Ziceti ca e bolnav, daca e sanatos la minte cat sa i se para notarului intreg, nu are nevoie de certificat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie critica pentru un batran bolnav MENGHINA MENGHINA Buna ziua ! Va rog dac a stie cineva cum as putea rezolva aceasta situatie mai speciala: este vorba despre un batrin de 83 de ani care este singur,sotia ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu drept de uzufruct ContSters23492 ContSters23492 Buna ziua! Ma numesc Sorina Dumitru. Am incheiat acum cativa ani un contract vanzare-cumparare (nuda proprietate) cu doi batrani, cu drept de uzufruct. ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire-persoana cu probleme de sanatate casutza casutza Buna ziua, Cum se procedeaza cu dezbaterea succesiunii si imparteala casa/terenuri in situatia urmatoare: mama si 3 fiice in viata,cu sotul decedat si un ... (vezi toată discuția)