Buna ziua!
Unchiul meu a decedat in urma cu 2 ani si matusa trebuie sa faca succesiunea. Nu au copii, unicul bun un apt. Unchiul avea 4 frati cu care nu a tinut legatura de 20 ani. Stim doar ca au decedat 2, unul cu si unul fara copii.
Matusa mea nu stie adresele lor. Are doar un nr tel al unuia dintre frati dar nu raspunde nimeni.
Am fost la un avocat si a zis ca si la notariat si la judecatorie, matusa mea trebuie sa prezinte adresele celorlalti frati sau mostenitori, in caz contrar, nu va putea face succesiunea.
Este adevarat? Daca nu le stie decar numele, ce trebuie sa faca?
Va multumim!
Buna seara,
Se poate adresa cu o cerere DIRECTIA PENTRU EVIDENTA PERSOANELOR SI ADMINISTRAREA BAZELOR DE DATE, str. Obcina Mare nr. 2, sector 6, Bucuresti, si sa solicite datele necesare.
Va trebui sa dea toate detaliile cunoscute.
Este bine sa ia legatura cu un avocat care o poate ajuta.
Sfatul meu este sa mearga la alt avocat ca sa nu se complice lucrurile in asa fel incat nimeni sa nu le mai poata descurca.Avocatul la care ati mers in mod sigur mai rau va va incurca...
Daca nu stie numele mostenitorilor trebuie temeinic gandita situatia deoarece e posibil sa nu dezbata niciodata mostenirea daca nu are o directie cum sa procedeze si ca sa existe directie trebuie cunoscute toate datele problemei.
Sunt aspecte care se discuta strict confidential cu avocatul.
E corect ce v-a spus avocatul insa, cum mai arata cineva mai sus, puteti afla adresele cu minimul de date pe care il stiti despre fratuii unchiului. Dupa introducerea actiunii faceti demersuri la evidenta populatiei. Demersul e lung, dureaza pana aflati ultima adresa, dezbaterea mostenirilor dupa ei etc.
:offtopic: Lascoschi, a discutat femeia cu un avocat si aici userul ne spune si ce a discutat confidential.
Te rog sa dai si solutii, nu doar trimiteri la cautari de avocat. Cf. Regulament, mesajele trebuie sa aduca un aport de valoare discutiei si nu sa discutam generalitati. Consider ca nu trebuie sa mai postez un avertisment in zona speciala, multumesc de intelegere.
Conform situației se va ajunge la suspendare și perimare dacă deschide aiurea procesul.
Taxa de timbru poate fi foarte mare și sa o piardă irevocabil.
Dacă merge cu acel avocat acesta va fi deznodământul.
Va pierde absolut tot și nu va avea acte.
Avocatii nu pot da sfaturi cum sa facă cineva pe forum mereu dar sa indice ce va ieși dacă face într-un fel anume poate pentru a impiedica dezastrul...
Cred ca este mare ajutor.
Eu nu recomand schimbare de avocat decât dacă îmi dau seama ca se impune...
E logic ca știu ce are făcut dar nu se poate expune pe forum deoarece se încalcă multe norme...ale profesiei de avocat...daca as proceda asa...
Partaj judiciar
anatanase86
Buna ziua; Am fost doi proprietari in curte comuna cu terenul in indiviziune celalat proprietar a decedat si au mostenit copiii care sunt stabiliti in afara ... (vezi toată discuția)