avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel inadmisibil.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel inadmisibil.

Va supun atentiei o posibila manevra:
Intr-un dosar de partaj b.c.,adversarul a facut apel la o incheiere de sedinta,care nu viza IAP-ul:masa de partaj,partile,cote.
Am depus intampinare la tribunal(prin care am aratat ca apelul este inadmisbil,invocand art.282,al.2 si cauza a ramas in pronuntare 7 zile.
Pentru termenul urmator am depus si note scrise si cauza a ramas iarasi in pronuntare,tot pentru 7 zile.
Speta fiind foarte simpla si clara,nu inteleg de ce instanta are nevoie de 2 amanari a pronuntarii.Cred ca s-a umblat la ceva butoane.
Este posibil ca instanta sa admita apelul,atat timp cat fondul nu s-a suspendat si articolul de lege este clar si fara echivoc in acest sens?
Daca da,hotararea fiind fara cale de atac,pot apela la contestatie in anulare,revizuire si sesizarea CSM-ului?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:24, 27 Noiembrie 2015
Buna seara,
Nu s-a umblat "la butoane" ci instantele sunt extrem de incarcate si atunci amana pronuntarile.
Mai exista si situatia in care judecatorul, care este om, sa aiba si el probleme de sanatate si atunci, nimeni nu poate sa se pronunte in locul lui daca nu solicita expres acest lucru.
De principiu, atunci când se amână pronunțarea se poate schimba soluția pronunțată anterior.
Adică sunt șanse destul de ridicate...
Nu e neapărat e vorba de butoane dar multi cred ca atunci poate fi vorba și de butoane...
Peste tot vedem numai butoane. Este de înțeles având în vedere numeroasele situații care ies tot mereu la iveală, din păcate.
Aveți dreptate, apelul este inadmisibil împotriva unei încheieri de ședință , care poate fi atacată doar odată cu fondul . Amânarea este posibilă din cauzele arătate mai sus și nu neapărat de butoane.
Depinde de motivarea apelului, daca reiese ca a fost facut doar impotriva acelei incheieri premergatoare ce nu a intrerupt cursul judecatii... ce prevedea incheierea, ce spune apelul?
@avocat_lascoschi@yahoo.com
In 99,99% din dosare, se amănâ pronunțarea cel puțin o dată deoarece judecătorii nu au timp fizic să redacteze hotărârile. Cum redactările trebuie musai fâcute la un interval decent de la pronunțare, judecătorii amână pronunțarea soluției până mai redactează din hotărârile pe care le au, în dosarele în care s-au pronunțat deja.



Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2015
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel hotarare include iap-ul? arcopal arcopal Buna ziua, Dosar partaj bunuri comune,s-a facut apel impotriva hotararii finale fara a detalia incheieri de sedinta sau IAP. Partea adversa motiveaza cererea ... (vezi toată discuția)
Termen de recurs gyoni8 gyoni8 Buna, Cand si cum pot formula recurs impotriva unei incheieri de sedinta prin care instanta mi-a respins exceptia tardivitatii formularii apelului? Dupa ce ... (vezi toată discuția)
Am o intrebare eder eder Art. 282 CPC: [b]Impotriva incheierilor premergatoare nu se poate face apel decat odata cu fondul[/b], in afara de cazul cand prin ele s-a intrerupt sau s-a ... (vezi toată discuția)