avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Documente de depus pt chirie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Documente de depus pt chirie

Buna ziua.va rog sa ma ajutati cu niște raspunsuri.unchiul meu doreste sa isi dea in chirie apartamentul si anul viitor. (Este al doilea an).pe langa actul adițional trebuie sa depuna si declaratia 200? Mai trebuie facut ceva?anul viitor pana in luna mai ce declaratie se depune? Cea cu venitul obtinut? Cass-ul se calculeaza automat?Sper sa nu para ciudate intrebarile si sper din suflet sa ma ajutati.va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 10:13, 27 Noiembrie 2015
Act aditional , in trei exemplare ,declaratia 220,cu veniturile estimate,copie dupa contractul vechi.
Odată cu actul adițional va depune declarația 220 privind venitul estimat. Plățile anticipate de CASS le va stabili organul fiscal și se comunică odată cu decizia de impunere anticipată.
Până în luna mai va depune declarația 200 privind veniturile realizate efectiv, doar în cazul în care chiria este stabilită în valută. În cazul în care chiria e stabilită în lei, nu mai are obligația de a depune declarația 200.
De asemenea, după depunerea declarației 200 (dacă este cazul), organul fiscal va proceda și la regularizarea CASS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu/calculez impozitul pe venitul global? apollo apollo M-ar interesa modalitatea de calcul a impozitului pe venitul global. Dominiciliul este in strainatate si singurul venit este cel din inchirierea apartamentului ... (vezi toată discuția)
Declaratia 220 trebuie depusa sau nu? sub_bass2002 sub_bass2002 Buna . Am o intreprindere individuala si nu stiu ca trebuie sa depun declaratia 220 pana la 31 ianuarie 20102 sau nu. Va rog ajutati (vezi toată discuția)
Pfa venit real declaratie 220 daca venit realizat mai mare decat venit estimat ex_klus ex_klus Buna ziua, Sunt PFA venit real din luna august 2013. La inceputul anului 2014 cand am depus declaratia 220 am estimat venit suma X. Pe parcursul anului ... (vezi toată discuția)