avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amenintarea administratoarei de bloc sau are temei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amenintarea administratoarei de bloc sau are temei legal?

Buna ziua,

Azi, am observat un anunt in scara blocului al carui continut nu ma priveste, dar pe de alta parte sunt curios daca este normal/legal.

Administratoarea blocului a afisat un anunt in care invita locuitorii imobilului care nu s-au inregistrat la dansa, sa efectueze acest lucru cat mai devreme posibil, in caz contrar va trece 5 persoane in evidenta apartamentelor in cauza.

Cazul contrar, are temei legal sau este o amenintare din partea doamnei?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Grosu Anatolie , utilizator 22:40, 18 Decembrie 2023
De aia am mentionat ca "nu ma priveste", pentru ca eram chirias. Totul rezolva proprietarul. Poate trebuia sa dau mai multe detalii. Eu pur si simplu eram curios, pentru ca mesajul suna amenintator. Nu m-am vazut indreptatit sa ma bag in treburile lor. Din aceasta cauza am intrebat aici.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La mine in bloc, asociatia calculeaza energia de pe scara la numarul de apartamente. Nu pe persoane. Oricum consumul este infim. La parter este o familie din 5 ! Persoane, la patru niste pensionari. Cei de la parter sunt toata ziua la servici, ca sunt adulti. Cei de la patru toata ziua sus- jos. Oare cine consuma mai mult pe scara??? . Si uite asa toata lumea a hotarat ca se calculeaza la nr.de apartamente. Fara certuri si suparari. Si nu doar curentul.
Lift nu avem, curatenie se face de 2 ori pe saptamana. Apa se plateste direct la furnizor, conform consumului fiecaruia. Fiecare cu centrala sa. La mine sunt trei persoane, lunar platesc cel mult 14-16 ron intretinerea...
Nu vreau sa zic nimic, doar ma laud ))).

Adriantot a scris:

henrichro a scris:
Administratoarea blocului a afisat un anunt in care invita locuitorii imobilului care nu s-au inregistrat la dansa, sa efectueze acest lucru cat mai devreme posibil

Sigur ca administartorul trebuie sa cunoasca numarul real al persoanelor din fiecare apartament si in ciuda faptului ca dumneavoastra spuneti de un "anunt in scara blocului al carui continut nu ma priveste", in relaitate va priveste direct pentru ca va influienteaza suma de plata catre asociatie. Daca in asociatie, de exemplu, se consuma energie electrica pentru iluminat casa scarii in valoare de 1000 lei si la asociatie sunt inregistrate 100 persoane fiecare va plati cate 10 lei. Dumneavoastra daca aveti 2 pesoane platiti 20 lei pentru iluminat. Dar daca in realitate sunt 200 de persoane si acestea ar fi inregistrate la asociatie, ar plati fiecare cate 5 lei de persoana. Iar dumneavoastra cu 2 persoane ati plati doar 10 lei, adica doar jumatate fata de prima situatie. Asa ca problema va priveste si pe dumneavoastra.
Va sugerez sa-i dat tot concursul administartorului in stabilirea numarului real de persoane din bloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A intra in legalitate cu ajutorul infiintarii asoc. proprietari zolyxx zolyxx Noi acum dorim sa infiintam asociatia de proprietari in scara cu 20 de ap. Pana acum nu am avut nici asociatia de locatari, nimic. Strangeam bani pt consumul ... (vezi toată discuția)
Plata energiei electrice pe scara blocului MileaMihaela MileaMihaela Locuiesc pe o scara cu 16 apartamente si va intreb cum este legal a fi efectuata plata energiei electrice pe scara : valoarea totala a energiei se imparte la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de proprietari tutuianugheorge tutuianugheorge Blocul in care locuiesc, este cu 4 nivele, 5 scari, a-si dori sa stiu cum hotaraste Adunarea Genereala a Proprietarilor o problema pentru fiecare scara in ... (vezi toată discuția)