Buna seara
Ma aflu in urmatoarea situatie:
Am fost concediata si am dat firma in judecata
S-a judecat la fond
Tribunalul retine ca decizia de concediere este afectata de nelegalitate intrucat nu cuprinde motivele care au determinat concedierea.. In acest sens se observa ca sunt enumerate acte interne fara ca acestea pot fi asimilate unor motive care au determinat concedierea.
Simpla indicare in contnutul deciziei de concediere a textului de lege si a hotararilor AGA nu echivaleaza cu decizia de concediere.
S-a constatat ca decizia constatata nu cuprinde lista tuturor locurilor de munca disponibile in unitate
Fata de aceste aspecte instant nu va mai analiza celelalte motive de netemeinicitate a deciziei invocate.
Pentru aceste motive
• Anuleaza Decizia
• Dispune reintegrarea reclamantei in postul detinut anterior
• Obliga parata la despagubiri egale cu salariile indexate……
• Respinge acordarea de daune morale
• Oblige reclamanta la restituirea platilor compensatorii
• Oblige parata la cheltuieli de judecata
La aceasta hotarare societatea a facut apel cerand schimbati in parte hotararea apelata si p e fondul cauzei sarespingeti contestatia impotriva deciziei de concediere
S-a judecat apelul si s-a dat urmatorul verdict
Schimbă în parte sentinţa apelată., în sensul că Respinge acţiunea ca neîntemeiată. Menţine restul dispoziţiilor. Definitivă
In aceasta situatie ce pot face. Procese identice cu al meu au fost castigate inclusiv la Curtea de Apel Bucuresti. Unde ma pot adresa pentru ca evident este in neregula cu acest verdict. Ce cai pot urma. ?
Pot face o sesizare in acest sens la procurorul Romaniei ?
Cu stima
Eliza
nu cred ca ma incadrez nici aici. Deocamdata hotararea este postata doar pe site-ul Curtii de Apel. Vreau sa ma innarmez cu multe informatii, ca in momentul in care primesc hotararea sa fiu pregatita. Este data o hatarare pe cere eu nu o inteleg. Decizia nu este motivata si nu inteleg de ce Curtea de Apel nu a tinut cont de ea.
Eu vreau sa stiu ce sanse am daca pot demonstra acest lucru ca este viciat. Orice om de buna credinta imi va da dreptate. In cuprinsul deciziei se specifica: Se desface contractul de munca al........conform art 65 (1) din Codul muncii ca urmare a desintarii postului conform Hotararii AGA nr...
Deci clar nu este motivata,
Hotararea nu are cum sa fie viciata, probabil ca instanta de apel a considerat ca decizia de concediere indeplineste toate conditiile de forma si de fond prevazute de lege.
Jurisprudenta in Romania nu este izvor de drept , ceea ce implica faptul ca o instanta nu este obligata sa pronunte aceeasi solutie data de o alta instanta intr-o speta asemanatoare.
Nici doctrina de specialitate nu constituie izvor de drept.
Art. 76 C.mun. prevede :
Decizia de concediere se comunica salariatului in scris si trebuie sa contina in mod obligatoriu: a) motivele care determina concedierea;
b) durata preavizului;
c) criteriile de stabilire a ordinii de prioritati, conform art. 69 alin. (2) lit. d), numai in cazul concedierilor colective;
d) lista tuturor locurilor de munca disponibile in unitate si termenul in care salariatii urmeaza sa opteze pentru a ocupa un loc de munca vacant, in conditiile art. 64.
da. in decizie este mentionat urmatorul lucru Se desface cotractul de munca al.......conform art 65 alin 1 din codul munii fiindca postul s-a desfintat conform hotararii AGAnr....
Deci consider asa cum a otivat si instanta de fond ca decizia nu este motivata. DECI?
Nu este mentionata nici lista toturor locurilor de munca disponibile in unitate, in plus unitatea a angajat un numar mare de persoane