avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune sau delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune sau delapidare

In cazul in care un administrator al unei societati comerciale angajat cu CIM isi insuseste o parte din salariul unui angajat in mai multe randuri ce infractiune este savarsita inselaciune sau delapidare?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:17, 27 Noiembrie 2015
Cum isi insuseste salariul angajatului?
Il pune sa semneze ceva si e altceva sau cum?
a diminuat cu 50 % salariu pe 3 luni nejustificat insa in casieria societatii emite si semneaza 3 dispozitii de plata cu diferenta de 50%si isi insuseste aceste sume de bani 3 luni consecutiv
Daca salariatul e indus in eroare este inselaciune.

Daca e indusa in eroare societatea si sufera prejudiciu este delapidare.

Poate sa mai fie vorba de evaziune fiscala daca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de evaziune fiscala.
Un contabil va poate lamuri pe aceasta problema...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea unei carti de identitate fara stirea posesorului. sermi sermi Cat de grava este fapta unei persoane care a utilizat mai multe carti de identitate ale unor clienti, fara stirea acestora, incheind contracte de ... (vezi toată discuția)
Inselaciunea nu e fapta penala? nitmar nitmar intentionez sa contest in parte o rezolutie, dar vreau sa-mi lamuresc urmatorul punct : \"Neinceperea urmaririi penale fata de ...cercetat sub aspectul ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau nu? anam_bv anam_bv buna ziua! am si eu un caz si as avea nevoie de niste lamuriri. am cumparata o motocicleta cross de la X.( cross-urile nu au acte pt ca nu se inmatriculeaza, ... (vezi toată discuția)