avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Protectia copilului, ajutor urgent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Protectia copilului, ajutor urgent

Un barbat are in plasament doi copii(baiat si fata) de 16 respectiv 17 ani.
Fata are cam de la varsta de 14 ani gastrita si nu a fost hranita cu un regim adecvat ajungand la spital cu gastrita cronica.
Barbatul ia 1000ron salariu si cate 600pt fiecare copil din care le da doar 200ron la fiecare pentru drum si alocatia le-o retine.
Sunt mama iubitului ei si a trebuit sa o duc eu la optica pentru ca de doua luni se vaita de masele si de ochi si a zis ca nu o duce nimeni ca o sa o duca cand are bani tatal. Am dus-o la un consult si i-am facut cadou perechea de ochelari cu lentilele .
Problema a pornit cand aceasta a inceput sa se planga tatalui ca nu mai poate de masele si ca nimeni nu a dus o nicaieri si ca el are grija de ea doar la caz de urgenta
Avand o masea terminata aproape in toatalitate si inca 5 inceputuri de carii,tatal rastindu se ca de unde bani,apoi cand fata a inceput sa planga i- a zis ca bagi de geaca de ce nu i da ca are geaca pe care i-a dat-o el purtata si rupta de toate fetele lui pe care le-a avut din prima sotie
Aceasta terminand spunandu-i ca nu mai vrea sa se boteze la pocaiti (penticostali) ea fiind ortodoxa ,tatal fiind sigur ca ea se va boteza la ei a izbucnit si a inceput sa arunce vina pe fiul meu si sa o mustre ca ce cauta ea la ortodoxi.
Si certurile cu religia au tot continuat o saptamana pana intr o seara de vineri cand ea fusese la maslu spunandu-i ca de ce nu a ajuns acasa ca "ai ajuns sa mergi si la maslu " si ca o sa mearga el la protectie sa-i faca orar,aceasta spunandu-i ca o sa mearga si ea cu toate inregistrarile ca ea a inregistrat orice conversatie intre ea si el pentru a arata cum tipa la ea,cum nu vrea sa aiba grija de ea ,fratele ei ajungand sa-i dea mesaj sa-i ameninte prin mesaje pe ea si pe fiul meu ca ii omoara cum ii prinde si altele,apoi sotul meu fiind sunat de fratele ei sa-l ameninte si pe el si familia noastra.
La protectie dupa ce s a discutat , a ramas ca fata imediat dupa scoala vine acasa si are voie doar o zi din weekend sa se cada cu fiul meu pentru ca el nu este deacord ca familia noastra este ortodoxa si ca noi i-am bagat in cap prostii cu religia cand noi n-am incercat niciodata sa vorbim cu ea despre asa ceva. Dupa ce au facut consiliere a ramas ca fata sa se vada cu fiul meu odata pe saptamana si ca in fiecare luna sa se stranga la masa si sa-i spuna copii ce au nevoie si de doua luni abia a reusit fata sa faca rost sa-si cumpere o geaca,neavand inca nicio masea facuta .

Nu se poat lua masuri ?nici cu amenintarile de la fratele ei si amenintarea telefonica de la barbat si nici cu inregistrarile in care se vede clar cum tipa la ea din motive nefiresti si altele de natura religioasa si cum refuza sa o ingrijeasca sau sa se vada cu iubitul?
In cat timp se poate lua un copil in plasament? Se poate face de o pesionara iesita acum 2ani?
Vreau sa se faca dreptate si nu stiu cui sa ma mai adresez,am mai fost la protectie si m-au tratat cu parsivitate,nu pot sa cred ca omu asta ia bani de la stat si copii sta in jeg.
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 08:55, 30 Noiembrie 2015
Fata trebuie să facă reclamaţie în scris atât la DGASPC (Protecţia Copilului) cât şi la Autoritatea Tutelară de care aparţine localitatea.
Autoritatea Tutelară este instituţia care a ordonat plasamentul, tot ea trebuie să rezolve problema.
"Art. 3:“(2) Religia copilului care a împlinit vârsta de 14 ani nu poate fi schimbată fără consimţământul acestuia; copilul care a împlinit vârsta de 16 ani are dreptul să-şi aleagă singur religia”, am citat din Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor."
Este un abuz indreptat impotriva unui minor obligarea acestuia sa adere la alt cult religios.
Dar tot fata trebuie sa solicite ajutor privind absolut toate aspectele semnalate de dumneavoastra (Martonze v-a spus unde).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce religie va avea copilul lucian3087 lucian3087 buna ziua,mentionez ca prietena mea asteapta un copil si nu este botezata in momentul de fata in nici o religie,asadar este tot ortodoxa cred,iar eu ... (vezi toată discuția)
Fostul soț a schimbat religia copilului nostru fără consimțământul meu. Îi pot face reclamație? corina25caval corina25caval Ii pot face reclamatie fostului sot ca i-a schimbat religia copilului nostru fara consimtamantul meu avand in vedere ca avem custodie comuna? (vezi toată discuția)
Poate sa imi ia copilul? Anacalama Anacalama Sunt stundenta in anul 2, am 20 de ani si urmeaza sa nasc. Venitul meu este indemnizatia de crestere a copilului. Mama e in proces de divort, locuiesc in casa ... (vezi toată discuția)