avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inundat de canalizare desi nu sunt racordat la aceasta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inundat de canalizare desi nu sunt racordat la aceasta

De curand am cumparat un imobil, respectiv o casa de locuit intr-o zona pe care pana in urma cu doua luni o consideram ferita de orice pericole.Toate acestea pana intr-o zi in care a plouat destul de tare pentru cateva ore si am avut o mare surpriza atunci cand gura de canal aflata in fata portii mele ( in strada deci) a inceput sa refuleze si m-am trezit cu intreaga curte si beciul inundate cu apa murdara din canalizare desi eu nu sunt racordat la sistemul de canalizare. Dupa ce m-am interesat mai mult am aflat ca povestea sistemului de canalizare suna cam asa: In urma cu vreo cativa ani vecinii mei, in speta ai celui de la care eu am cumparat imobilul, de comun acord (fara a avea vreun acord al celui de la care eu am cumparat) au intocmit pe cont propriu un proiect care a fost aprobat de firma de apa-canal din localitate si prin urmare, in baza proiectului a fost construit acest sistem de canalizare la care fostul proprietar(cel de la care am cumparat) nu s-a racordat si a ales sa colecteze in continuare apa menajera intr-o fosa septica .
Dupa ce am fost astfel inundat de mai multe ori am ales sa ma adresez in scris firmei de apa canal solicitandu-i sa remedieze problema, inca o data spun, eu nefiind racordat la canalizare. Raspunsul firmei a fost unul aberant disculpandu-se pe motiv ca imobilul meu s-ar afla sub nivelul strazii si ca eu ar trebui sa-mi rezolv singur problema.
Mentionez ca imobilul a fost construit anterior sistemului de canalizare.
V-as ruga sa ma indrumati ce pot face in situatia data .
Cu deosebit respect!
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015
nicksb, utilizator
Cel mai recent răspuns: fyeratanye , utilizator 19:11, 28 Noiembrie 2015
E o speta cam dificila.dvs trebuie sai dati in judecata pt daunele produse si sa cereti ca acea canalizare sa fie scoasa din uz deoarece proiectul nu e facut bine.
Cel mai bine consultati un avocat si el poate sa va indrume cei de facut.
Cand mai ploua si refuleaza canalul faceti niste poze la canalizare si cum va inunda si ei or modifica proiectul ori desfinteaza canalizarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot lasa apa menajera afara pe proprietatea mea? BiancaMB BiancaMB Vecinul meu, spune ca mă va da in judecată, și va suna la poliție (pentru ca eu sa primesc amenda) dacă voi mai lasă apa menajera din fosa septica afara. ... (vezi toată discuția)
Utilitati - reducere taxe notariale ContSters134265 ContSters134265 Intr-o gospodarie de la tara, apa menajera este asigurata cu ajutorul hidroforului, iar evacuarea acesteia se face prin conducte subterane intr-o fosa ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate versus garantarea utilitatilor Bogdan Cristian Bogdan Cristian Imobil de 6 camere construit in anul 1950 deservit de o fosa septica si un sistem de canalizare a fost vindut partial(respectiv 3 camere) in anul 1980, ... (vezi toată discuția)