avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie provizorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie provizorie

buna ziua am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv.am un teren inchiriat din anul 2008 pe care s a construit o cladire provizorie .la 31 decembrie 2015 contractul de inchiriere expira.eu nu mai doresc prelungirea contractului din motive personale.i am oferit o suma de bani pe cladire proprietarului cladirii dar acesta refuza suma de bani.in cazul acesta doresc demolarea cladirii de pe spatiul meu dar acesta refuza si demolarea cladirii.mentionez ca, cladirea se afla pe spatiul curtii mele.eu nu am facut cadastru casei si curtii iar proprietarul cladirii sustine ca trebuie facut cadastru pe casa si curte cu,cladire cu tot pentru a fi demolata.specific este o cladire provizorie.cum procedez in aceasta situatie?multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:14, 29 Noiembrie 2015
Lucrările provizorii
Când lucrarea are caracter provizoriu, în absenţa unei înţelegeri contrare, autorul ei va fi obligat să o desfiinţeze, cu respectarea dispoziţiilor legale în materie, şi, dacă este de rea-credinţă, să plătească despăgubiri pentru prejudiciile cauzate, inclusiv pentru lipsa de folosinţă.

Speta nu este simpla (asa cum ati prezentat-o) pentru ca sunt multe ipoteze de lucru pe care nu le cunoastem, buna, reaua-credinta, intelegerea partilor, respectarea dispozitiilor legale si altele trebuiesc studiate cu atentie. In principiu, daca nu va intelegeti puteti cere in instanta predarea terenului in starea in care l-ati dat in folosinta initial, daca nu ati convenit altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa si anexa ContSters30487 ContSters30487 am cumparat un teren cu casa , iar in curte exista si o anexa care este prevazuta in contractul de vanzare cumparare. Doresc , in timp sa demolez casa, dar ... (vezi toată discuția)
Obtinere drept de proprietate de proprietarul cladirii de deasupra terenului eagle_free eagle_free Buna ziua. As dori si eu o indrumare in legatura cu o problema referitoare la un teren, proprietate a primariei. Situatia se prezinta in felul urmator: Un ... (vezi toată discuția)
Dr de proprietate aporancea aporancea in cazul in care se incheie un contract intre o parte care detine in proprietate un teren si o alta parte care se obliga a ridica o constructie pe acest teren ... (vezi toată discuția)