avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiul minim de cotizare pentru pensie: munca ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiul minim de cotizare pentru pensie: munca efectiva sau /si cotizare personala?

Conform ce am citit pe net,stagiul minim de cotizare pentru a iesi la pensie este de 15 ani .
Intrebare: daca din cei 15 ani ai lucrat efectiv 10 ani ca angajat al unei firme iar 5 ani ai platit din mina cotizatia la Casa de Pensii,
conditia este indeplinita pentru iesi la pensie cind implinesti anii respectivi?
Ultima modificare: Duminică, 29 Noiembrie 2015
alionte, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:54, 29 Noiembrie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se ia in calcul si acea perioada in care ati platit contributia direct la caseria la casa de pensie.
george-neagu a scris:

Se ia in calcul si acea perioada in care ati platit contributia direct la caseria la casa de pensie.

Multumesc pentru raspuns!
Dvs ati raspuns ca urmare a propriei experiente de acest gen?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da
Conditia este indeplinita.
Pentru acest lucru se si incheie contractul de asigurare cu casa locala.
Pentru a se completa stagiul minim in primul rand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata f stagiu incomplet cyan cyan Femeie, nascuta 05.02.1960, stagiu de cotizare 21 de ani in tara si 3 ani in Italia, cand poate iesi la pensie anticipat? Poate plati \\"din mana\\" ... (vezi toată discuția)
Doresc sa stiu daca este posibil asa ceva dodorel62 dodorel62 As dori sa va relatez o poveste la care solicit un raspuns concret Am 30 de ani vechime si varsta de 50 de ani (4 ani gr1,10 gr2 si restul la birou) lucrand ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? ica-40 ica-40 am 30 de ani de munca sint nascuta in 1961 si nu am grupa .cred ..cind pot iesii la pensie normal ..si cind pot iesii anticipat si in ce conditii pot iesi ... (vezi toată discuția)