Buna ziua, am o executare silita cu titlul executoriu pentru neplata unui credit bancar. Cardul de salariu imi este deja blocat si am primit la serviciu de la Executorul Judecatoresc decizia de poprire in cota de 1/3 din venitul net lunar.
Intrebarea mea este:
1. daca in acest caz eu mai pot face ceva sau sunt nevoita sa platesc aceasta suma de bani
2. in cazul in care nu mi-as plati aceasta datorie, poprierea imi va fi pusa si pe pensie
Va multumesc
Daca vi se pare incorecta decizia de infiintare a popririi sub orice aspect (cuantum, modalitate de infiintare etc) aveti posibilitatea legala sa formulati contestatie la executare in termen de 15 zile de la infiintarea popririi respective; poprirea se poate infiinta pe un cuantum de 1/3 din veniturile nete ale celui executat (daca exista 1 singur creditor) si maxim 1/2 din veniturile respective (daca sunt 2 sau mai multi creditori ce va urmaresc silit); asadar, daca nu veti plati, oricum se va continua sa vi se opreasca cuantumul respectiv de 1/3 din salariu si eventual se poate trece si pe pensie ptr. a se ajunge la 1/3 din venitul net lunar, asa cum spune legiuitorul!
O intrebare- poprire
exu
Buna ziua am si eu o intrebare am o popriere pe salar dar urmeaza sa dau pensie alimentare pentru fetita mea cat va fi poprirea totala la un salar minim pe ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu
serby30
sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani.
debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)