avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... contestare pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

contestare pensie de invaliditate

In decizia de acordare a pensiei de invaliditate pentru o femeie , nascuta in iunie 1959, figureaza stagiul de cotizare realizat de 35 ani si 9 luni ( stagiul complet de cotizare conf. legii e de 31 ani si 5 luni ). Aceasta pensie ar trebui sa fie aproximativ egala cu cea care va fi la limita de varsta ? O alta persoana cu venituri asemanatoare dar cu 4 ani mai mare are, la limita de varsta pensia mai mare . De unde ar putea fi diferenta ? La pensia de invaliditate se poate solicita buletinul de calcul ? Se poate contesta fara a avea ceva concret de semnalat ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:08, 29 Noiembrie 2015
Pensia de limita de varsta in acest caz nu va fi egala cu cea de invaliditate.
Va fi in mod sigur mai mare.
Diferenta intre cele doua cazuri este facuta in primul rand de stagiul complet.
Este o diferenta de aproximativ 1 an si 3 luni.
Puteti cere buletinul de calcul al pensiei de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii in pensie colega3 colega3 femeie, nascuta in 30 iunie 1959 cand pot iesi in pensie, care este stagiul complet de cotizare? (vezi toată discuția)
Pensie de drept Savuta Savuta Buna ziua, Sunt nascuta pe 2 iunie 1953, am 27 de ani de cotizatie iar din 1999 sunt in pensie de boala. As dori sa stiu din ce data pot intra in pensia de ... (vezi toată discuția)
Calcularea pensiei la limita de varsta si anticipata albuvioleta albuvioleta Buna ziua. As dori sa stiu care este anul in care pot iesi la pensie anticipata si la limita de varsta luand in considerare faptul ca sunt nascuta in iunie ... (vezi toată discuția)