avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acordul notarial intre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acordul notarial intre vecini

Buna ziua! Ma invecinez cu terenul unui monument istoric pe care in mod legal nu se poate construi nimic. Dar pentru ca traim in tara tuturor posibilitatilor, m-am pricopsit peste noapte cu un asa-zis ”proprietar”, care si-a ridicat gard lipit de gardul meu, pe alta latura a inaltat gardul peste al meu, si a constrit o cladire de birouri cu garaj etajat la distanţa de 1m fata de gardul despartitor, cladire mai inalta cu 1,8m decat casa mea, deoarece aceasta este diferenta de nivel al solului . Nu mi-a cerut acordul notarial pentru aceste lucrari, desi locuiesc in imobil din 2006, deci m-a gasit acolo. Ce sanse am ca prin instanta sa obtin demolarea cladirii lui, ce trebuie sa fac si in baza carei legi? Acordul meu notarial era obligatoriu sau nu? Mentionez ca nu vreau bani ,ci doar demolarea acelei cladiri de birouri cu garaj, pentru ca o consider nepotrivita atat de aproape de casa mea si intr-o zona rezidentiala numai de vile de locuit
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 13:27, 24 Iulie 2009
Urmariti va rog subiectul " Data post: Joi, 29 Mai 2008, 20:24
Subiect: RE: Distanta legala intre case vecine
Poate va lamureste :)

Da, era obligatoriu sa va ceara acordul pentru ridicarea constructiei.
Eu as incepe cu o actiune in anulare a autorizatiei de construire.
oare exista autorizatie de construire? Care primarie cu mintea intreaga a eliberat autorizatia de construire fara acordul vecinilor? mai ales daca e birou in zona unde se locuieste? Uf, dar tare au inchis ochii la faza asta!
Autorizatia de construire trebuie atacata, daca exista. Plan urbanistic zonal? Certificat de urbanism?
Pe saitul Primariei de care apartienti ar trebui sa fie publicat proiectul care a fost initial supus aprobarii!
Ce pot sa va spun este ca nu veti vedea cladirea aceea daramanta, niciodata.... E drumul muuuuult prea greu pana acolo...Dar ce ati putea face ar fi sa sesizati, de exemplu, cazul, in presa. Asa, poate iese la iveala mai repede cine si cum a incalcat legea. Cam atat, daca spuneti ca nu vreti despagubiri...
Autorizatia a fost emisa pe 07.07.2009, in conditiile in care, lucrarile au inceput pe 02.04.2009. Ca s-o spun pe sleau, este o primarie PD-L care nu tine cont de nici o lege, primar vestitul ”Pinalty”. Ba chiar mi-au spus ca, legile privind urbanismul, distanta intre cladiri, distanta garajului fata de imobilul meu, picatura de pe streasina, inaltimea si distanta fata de monumentul istoric, toate acestea sunt altele pentru orasul Piatra Neamt. Cum vine treaba asta, au facut stat in stat? Cand noi am construit in 2004-2006, in fiecare saptamana primeam controale cu masuratori din cauza monumentului istoric, desi noi am respectat toate legile in acest sens si timp de 6 luni am intarziat lucrarile pentru avizul Ministerului Culturii. Am cerut copia autorizatiei lui pentru ca nu s-a afisat pe site-ul primariei si am fost refuzati pe motiv ca e secret. Pai o poate vedea o tara intreaga daca apare pe site si eu cu sotul meu nu avem dreptul la o copie? Dupa indelungi insistente, am fost invitati la primarie s-o studiem si am avut un soc#-o. Proiectul lui este de fapt proiectul casei noastre, proiect la care am lucrat eu iar arhitectul l-a vizat doar si s-a ocupat de calculul rezistentei. In autorizatia lui scrie ca, arhitectul nostru si-a dat acceptul, dar nu-i adevarat pentru ca arhitectul nostru nici nu-l cunoaste si nici nu este agreeat in primarie X-(. Eu fac proiecte pentru case din pasiune pentru ca mama mea a fost proiectant, dar nu am drept de semnatura. :(( Sincer ma doare sufletul cand ma gandesc cate nopti am pierdut lucrand la acest proiect, am toate schitele :(. Individul a facut o obsesie pentru casa mea, va dati seama, casa lui va fi copia fidela a casei mele. Munca mea...#-o:((:sorry:. Aici pot sa-l atac cumva, sau pot ataca primaria ca i-a dat proiectul meu? Cat despre PUZ, persoana de la Directia de Cultura la care a ajuns dosarul lui nu i l-a aprobat, si i-a aprobat PUZ altcineva de la Cultura. Cel mai tare s-a incalcat Legea 422/2001 care tine de protejarea monumentelor istorice. Va rog din suflet ajutati-ma, nu vreau sa spuna nimeni ca sunt procesomana. Lucrez in sistemul judiciar și stiu ca este greu, dar cum noi am respectat legile, vrem si noi acelasi lucru de la altii.

Alte discuții în legătură

Cladire de patrimoniu anaoi75 anaoi75 Am o ruda care locuieste intr-un apartament (si e proprietar al acelui apartament) dintr-o cladire de patrimoniu si in ultima vreme se confrunta cu o problema: ... (vezi toată discuția)
Intocmire documentatie puz-centru oras ContSters93904 ContSters93904 Buna seara, Am achizitionat un teren de 500 mp in centrul orasului. Zona este o zona de protectie a monumentelor istorice,ma invecinez la hotar cu un monument ... (vezi toată discuția)
Patrimoniu emanuelbezerita emanuelbezerita Am de facut o firida intr-o zona unde peretele era fragil intr-o cladire de patrimoniu.Plus mici reparatii.Peretele in care am facut firida e comun cu al unor ... (vezi toată discuția)