avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Indrumare corecta pentru a recupera bani de la ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Indrumare corecta pentru a recupera bani de la asigurator pentru o vatamare corporala !

Buna ziua ! am avut un accident cu o autoambulanta intr-o intersectie . Eu mergeam pe verde, iar ambulanta a intrat pe rosu, a virat spre mine si mi-a avariat masina puternic in lateral dreapta. Politia ne-a dat culpa comuna, proces verbal la amandoi soferii, am platit amenzile, doar ca soferul ambulantei cere acum politiei (judecatoriei) sa i se anuleze procesul verbal si punctele de sanctionare. In dreapta fata se afla mama mea, care a suferit fractura dubla deschisa antebrat stang, fractura coasta si alte contuzii. Am deschis dosar de dauna pentru autoturismul meu la asiguratorul ambulantei (va merge greoi pana se finalizeaza dosarul, respectiv anularea sau nu a procesului verbal al soferului ambulantei), iar acum vreau sa merg sa deschid dosar pentru vatamarea corporala a mamei la asiguratorul meu.
Va rog mult sa ma informati cum sa procedez corect, ce drepturi am si ce obligatii are asiguratorul meu in acest caz (despagubire pentru vatamarea corporala a mamei). Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2015
daco, utilizator
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 22:40, 7 August 2018
Va multumesc mult pentru raspuns.
Dupa raspunsuri la intampinare/note trimise de acasa, dosarul s-a finalizat : acesta are ca obiect "anulare proces verbal de contraventie".
Se arata ca "intimatul nu a dovedit naindeplinirea ogligatiilor de asigurare si respectiv de franare de catre petent", ca trebuiau luate declaratii si de la alte persoane aflate la locul accidentului, etc.
PENTRU ACESTE MOTIVE IN NUMELE LEGII HOTARASTE:
"Admite plangerea contraventionala formulata de petentul ..........., domiciliat in......, in contradictoriu cu intimatul, IPJ Maramures, cu sediul......, cu interveninetul, Ruha Vasile Dacian - eu, si cu asiguratorii X si Y, ca intemeiata.
Anuleaza Procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor seria ............
cu apel in 30 zile de la comunicare, apelul urmand a se depune la Judecatoria Baia Mare".

Atat scrie la final, ca s-a anulat procesul verbal, nu se mentioneaza niciunde ceea ce ati precizat dvs., cum ca eu as fi singurul vinovat.

Ce e de facut in acest caz ? In notificarea primita de la asigurator, mi se solicita "in temeiul disp. art. 1635 NCPC, restituirea sumei ...... lei.
Intrucat Procesul verbal seria .... , a fost anulat prin Sentinta civila a Judecatoriei Baia Mare, definitiva ......, aveti obligatia restituirii sumei sus mentionata, in caz contrar urmand sa promovam cerere de chemare in judecata."
Multumesc tare mult pentru orice ajutor, e vorba de 4 salarii de-a mele intregi, o suma greu de dat inapoi. Daca trebuie merg cu ei in judecata, doar sa imi apar si eu drepturile.
Cu stima, ing. Ruha Vasile Dacian
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Discutati cu asiguratorul dvs. RCA. vedeti care este pozitia acestuia avand in vedere ca a fost parte in proces. Stabiliti o intalnire amiabila cu cei 2 asiguratori - puteti apela inclusiv la un conciliator de la SALFIN (este gratuit).

Puteti sa solicitati asiguratorului care va transmis notificarea respectiva pentru a va preciza documentul legal pe care se bazeaza ca ati fi vinovat de producerea accidentului.

Din punctul meu de vedere motivatia reprezinta doar anularea contraventiei. Stabilirea vinovatiei si gradul de vinovatie se poate stabili pe cale amiabila intre asiguratorii RCA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri in urma unui accident de ambulanta in care pacientul a decedat chirileanucoca chirileanucoca Buna Seara! As vrea sa stiu,daca ma poate ajuta cineva cum trebuie formulata cererea de despagubire catre firma de asigurari,la care era asigurata ambulanta ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca cosmin311 cosmin311 Am avut un accident de masina in care a murit mama mea. Masina era pe numele lui tata si asigurarea RCA tot pe numele lui era. Eu am fost la volan in momentul ... (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamari corporale dany83 dany83 buna, in cadrul unui acident rutier m-am ale cu o fractura la mana si trebuie sa o tin in ghips 6 sapt, vinovat de producerea acidentului este celelalt ... (vezi toată discuția)