Doresc sa infiintez un PFA cu doua tipuri de activitati si anume
1. Atelier de croitorie , nu productie ci reparatii, modificari ...
2. Mercerie, comercializarea de bunuri care se preteaza acestui tip de magazin.
3 Ambele intentionez sa functioneze in acelasi spatiu. Respectiv standuri amenajate in zona unei piete din bucuresti .
Fata de acste prrecizari intrebarea mea este - multumesc pt. raspuns-care este cea mai buna forma de organizare a PFA-ului : cea de platitor de TVA sau NU ?
In primul rand nu se pune problema de a va inregistra ca platitor de tva de la inceputul activitatii ci doar in timp, cand veti depasi plafonul de 220000 lei incasari.
Apoi cred ca e indicat sa va ganditi sa va infiintati un srl. Pentru pfa va trebuie acte doveditoare de studii sau calificare pentru a va autoriza pe acele coduri caen. E vorba odata de prestare de servicii croitorie si alta de comert. Daca aveti acte pentru croitorie, va autorizati pfa pe acest cod caen 1413 si gata.
Mergeti cu cartea de munca la registrul comertului unde trebuie sa va autorizati ca pfa si aratati ca acolo e trecut ca ati lucrat in domeniu si poate va accepta ca act doveditor.
Multumesc .
Dar ulterior , cind obtin o dovada a calificari de vinzator -expl. absolvirea unui curs- pot inregistra si al doilea cod caen . este complicat sa-l inregistrez ?
Adaugare cod caen
claudio81
Buna ziua. Am PFA si trebuie sa adaug un COD CAEN respectiv cel pentru comercializare in standuri si piete. Am fost la registrul comertului sa intreb ce acte ... (vezi toată discuția)