avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problema masina dupa partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problema masina dupa partaj

Buna ziua
Avem o problems cu masina. Daca se poate sa ne ajutati.
In urma divortului masina este data fostei sotii, prin partaj. Ea nu a inmatriculat-o pe ea si acuma vrea sa o vanda. CE trebuie sa facem? Cine trebuie sa faca actele daca in urma partajului sotul nu mai are nici un dreot asuora masinii, dar totusi a ramas inmatriculat-o pe el.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: lili118 , utilizator 19:11, 1 Decembrie 2015
Pai sa o inmatriculeze pe baza partajului pe sotie, dupa care aceasta sa o vanda. Sotul nu are niciun drept sa instraineze ceva care nu-i mai apartine legal.
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2015
Justitiarul711, utilizator
Cred ca nu m-am facut inteleasa. In urma partajului dintre sot si sotie, masina este data sotiei. Sotia nu a inmatriculat masina pe ea, deci actele masinii sunt pe sot. Ei sunt divortati de aproape 3 ani. Si acuma sotia vrea sa vanda masina, care in urma partajului este la ea. Sper ca am fost destul de explicita. Va multumesc!
Foosta sotie sa o inmatriculeze pe numele ei actualsi apoi sa o vanda.
Dumneavoastra nu mai aveti niciun drept asupra automobilului.
Fosta sotie nu o inmatruculeaza si cere copie dupa buletinul sotului sa poata face contractul de vanzare a masinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vinzare cumparare auto fara proprietarul masinii. ContSters176543 ContSters176543 buna ziua sotul meu a vindut masina cu buletinul meu,fara acordul meu,pot sa o recuperez? a facut cu cumparatorul act de vinzare-cumparare auto,luindu-mi ... (vezi toată discuția)
Probleme sa-mi recuperez autoturismul de la sotie cristibox cristibox Buna ziua! Daca am deschis proces de divort ,(primul termen in feb 2011),nu este partaj facut nici pe bunuri,credite, nici pe auto dar am facut greseala sa o ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare intre membrii familiei User4567 User4567 Buna ziua! Doresc sa ii vand masina fiului meu inainte de divort cu sotia. Pretul pietei este de 4000€ si totusi as dori sa o vand fiului la un pret de ... (vezi toată discuția)