avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire folosind institutiile statului, prin ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire folosind institutiile statului, prin intermediul unor adrese sub semnatura falsa...

Acum un an pe numele unor persoane, care detineau un magazin pe proprietatea lor, au fost facute o multime de sesizari sub semnatura falsa ( in numele unor persoane decedate sau necunoscute) la diverse institutii, cum ar fi:pompieri, ANAF, garda de mediu, ITM, politie etc.
In curs de cateva luni ( aprox. 3 ) s-au facut in jur de 80 de astfel de plangeri in care se cerea impetuos un raspuns din partea acestor institutii in ce priveste controlul efectuat...
Nici una din aceste institutii ale statului nu s-a autosezisat in ce priveste avalansa de adrese, chiar daca in urma controalelor efectuate nu sesizau abateri, cu privere la sursa lor spunand ca nu au o baza legala pentru asta si ca conform cadrului legislativ european ar fi obligatii sa dea curs oricarei sesizari.
Victimelor hartuirii li s-a spus totusi ca singura solutie e sa depuna ei plangere.
In toamna anului trecut am facut eu personal o sesizare la politie cu privire la aceasta situatie anormala si cu stresul prin care trec persoanele in cauza.
In urma acestei sesizari s-a facut inventarul tuturor plangerilor ( aprox 80,numarul mentionat mai sus) si s-a constatat cu ajutor politiei locale ca sesizarile veneau din partea a doi vecini, unul dintre ei recunoscand acest lucru, si ca le-au semnat un numele altor persoane ca viictimele sa nu cunoasca sursa lor ( s-a facut o analiza grafologia)...
Dupa un an aflam ca acest dosar nu s-a soldat cu nici un raport sau ceva concret... Victimele au depus o plangere in acest sens la judecatorie pentru a intelege de ce a fost devoie sa treaca printr-un calvar de 3 luni, sa se stie ca adresele au fost fara fond si ca semnaturile erau sub semnatura falsa, si tutusi instanta sa decida in a treia sedinta respingerea plangerii facute de ei...
Daca se poate sa primesc un raspuns... Poate logica mea este anormala si asa ar trebui sa stea lucrurile....
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2015
ioan_a, utilizator

Alte discuții în legătură

Politist - hartuire - baka baka Domnilor, am nevoie de ajutorul dvs. In urma unei plangeri penale pt fals impotriva unei institutii a statului, procurorii au trimis dosarul politiei pentru ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de fals fals??? DontuSorin DontuSorin Buna ziua.Azi am fost invitat la sediul unei firme unde am aflat ca o firma a incheiat cu aceasta firma un contract de inchiriere spatiu intre cele doua ... (vezi toată discuția)
Patronul de acum 3 ani mi-a facut denunt mincinos la politie, ca am plecat cu laptop si telefon de serviciu (pe care nu le-am avut niciodata in gestiune) maintrebazi maintrebazi Buna ziua, Poate cineva sa imi spuna daca am vreo solutie la aceasta problema? Dupa 3 ani de cand am incheiat de comun acord raporturile cu o ... (vezi toată discuția)