... Daca eu as spunea acum: "o iau pe autostrada si sosesc in vreo 2 ore", nu e oare implicit ca luand-o pe autostrada merg cu masina, chiar daca masina nu apare in mod expres in afirmatia mea?
La fel e si cu legea. Nu spune chiar totul, ii cere si cititorului ei sa colaboreze umpland o serie de spatii goale. Ar fi groaznic daca ar exista un text expres pentru tot ceea ce cititorul ar trebui sa inteleaga.
Daca ar fi spus chiar totul n-am mai fi avut nevoie de anii in plus de scoala pentru a deveni cititorii avizati ai legii. Ne-ar fi ajuns cat stie bunica mea, despre care ziceam deunazi, printr-un topic de pe-aci, ca stie si ea carte cat sa citeasca sarbatorile in călindar, sa-nsemne ouale de sub closcă si să numere randurile de pe arie.
Cand legea vrea sa ...corecteze previziunea gresita, face precum autorul povesti lui Pinocchio, care incepe asa:
"A fost odata...
Un împărat! vor spune repede micii mei cititori. Nu copii, ati gresit! A fost odata
o bucată de lemn."
Dar bucata de lemn din povestea asta nu inlatura toti imparatii din celelalte povesti.
Ca atare, atunci cand spuneti ca
Florycel2009 a scris:
legea nu mai cere nici ptr reprezentantii legali ai societatii forma autentica a procurii
...nu inseamna ca n-o mai cere si altora, care
nu sunt reprezentanti
legali ai societatii.
Pentru ca in alta "poveste" scrie ca:
Art. 58. - Pentru autentificarea unui act, notarul public verifică şi stabileşte, în prealabil, identitatea părţilor.
Părţile pot fi reprezentate la autentificare printr-un mandatar cu procură specială
autentică.
(legea 36/1995).