avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz scurtat_decizie de incetare CIM(contract ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz scurtat_decizie de incetare CIM(contract individual de munca)

As dori sa aflu cum se procedeaza in urmatoarea situatie:

- la depunerea demisiei, s-a stabilit preavizul pentru angajat de 20 zile lucratoare
- salariatul anunta la viitorul loc de munca, data de incepere in conformitate cu preavizul de 20 de zile lucratoare.
- insa, dupa 1 saptamana, angajatorul decide ca doreste sa renunte la perioada de preaviz ramasa, incheind situatia salariatului.

Avand in vedere ca persoana a anuntat deja data de incepere la viitorul loc de munca, care va fi impresia noului angajator atunci cand va vedea ca, pe Decizia de incetare a CIM, exista o decalare de 15 zile lucratoare intre data de incetare a CIM si data de incepere anuntata de respectiva persoana??

Cum se procedeaza intr-un astfel e caz?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 2 Decembrie 2015
Potrivit art.81alin.7 C.mun., angajatorul are posibilitatea de a renunta total sau partial la preaviz in cazul demisiei salariatului.

Renuntarea partiala sau totala la termenul de preaviz, parerea mea , este ca trebuie facuta la data comunicarii demisiei de catre salariat si nu ulterior dupa inceperea preavizului. In acest caz, legislatia muncii are un mare vid in aceasta privinta.

Solutia ar fi contestarea deciziei de incetare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie -renuntare la termenul de preaviz 22.08.2009 22.08.2009 cf. art 81 CM demisia este urmata de un termen de preaviz de 20 zile lucratoare ptr. functii de executie si de 45 zile ptr. functii de conducere sau conform ... (vezi toată discuția)
Demisie mihaela_1968 mihaela_1968 Daca un salariat si-a dat demisia, trebuie emis preaviz separat sau se poate face decizia de incetare CIM cu precizarea termenului de preaviz? Ce informatii ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie si recuperare restante WinstonSmith WinstonSmith Buna ziua! Mi-am dat demisia pe 12 august si am mentionat ca preaviz 20 zile calendaristice. Am luat numar de inregistrare pe demisie, dar pana la ora ... (vezi toată discuția)