avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Daca un salariat si-a dat demisia, trebuie emis preaviz separat sau se poate face decizia de incetare CIM cu precizarea termenului de preaviz? Ce informatii contine preavizul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:35, 21 Septembrie 2016
Din ce cunosc eu, preavizul din notificarea de demisie, este acordat se salariat. Nu se face cerere de demisie si nu se emite notificare de preaviz, ca urmare a demisiei.
Dupa ce ai depus hartia de demisie si ai inregistrat-o, conform CIM incheiat intre dvs si angajator trebuie sa stati 20 sa 45 zile lucratoare, depinde in ce functie sunteti incadrat in functie de executie sau conducere, dar cred ca dvs sunteti in functie de executie si trebuie sa stati obligatoriu 20 zile lucratoare. Decizia se incheie cu Art. 81, alin 1, daca ramaneti cele 20 zile lucratoare insa puteti sa nu ramaneti daca angajatorul renunta la efectuarea dvs a preavizului incheind astfel Decizia cu Art. 55, litera b
Renuntarea totala sau partiala de catre angajator la preaviz se incadreaza in prevederile art 81 ( 7 ) din Codul Muncii. Art. 55 lit b se refera la incetarea activitatii cu acordul partilor si presupune o cerere din partea salariatului.
mihaela_1968 a scris:

Daca un salariat si-a dat demisia, trebuie emis preaviz separat sau se poate face decizia de incetare CIM cu precizarea termenului de preaviz? Ce informatii contine preavizul?


Preavizul nu se emite separat .. pe cererea de demise se mentioneaza de catre angajator "cu sau fara preaviz".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere incetare cim cu acordul partilor neaprobata kitty_26g kitty_26g Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o parere. In cazul in care un angajat trimite catre angajator prin fax cerere de incetare Cim cu acordul partilor, iar ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz kardia28 kardia28 Buna ziua. Doresc sa demisionez in ziua in care legal trebuie sa ma intorc la servici dupa concediul de maternitate.Problema e ca nu vreau si nu pot sa stau ... (vezi toată discuția)
Demisie cu sau fara preaviz? Florentina Mihaela Florentina Mihaela Fiica mea este studenta si a lucrat in timpul vacantei de vara. A fost angajata cu contract de munca full time pe o perioada determinata de 3 luni. Cele 3 luni ... (vezi toată discuția)