avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Doresc sa ma inregistrez fiscal la ANAF anul acesta si ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Doresc sa ma inregistrez fiscal la ANAF anul acesta si vreau sa stiu cand as putea solicita o adeverinta de venit

Va rog respectuos sa imi raspundeti la o intrebare. Doresc sa ma inregistrez fiscal la ANAF anul acesta cu o profesie liberala si vreau sa stiu care este data incepand de la care as putea solicita o adeverinta de venit in care sa figureze veniturile pe acest an sau veniturile pe anul viitor. Vor aparea si veniturile esimate? Stima si multumiri!
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 11:27, 2 Decembrie 2015
Adeverinţă de venit şi Cerere de eliberare a unei adeverinţe de venit (OPANAF 193/2009

Formularul reprezintă documentul prin care se atestă faptul că o persoană fizică figurează în evidenta fiscală, constituită pe baza declaratiilor depuse, cu venituri realizate/estimate privind un an fiscal. Se eliberează de organul fiscal competent, la solicitarea persoanelor fizice, pe baza formularului .

Aveti link-ul de unde puteti descarca cererea.
Aveti si formularul de adeverinta,dar aceasta nu trebuie sa o depuneti se elibereaza de catre Anaf-dar sa aveti idee cum arata.

[ link extern ] /

Adeverinta o gasiti in partea de jos a link-ului.
Denumirea este cea indicata in primul rand din postare.
Dar cand se poate elibera pentru venituri realizate in perioada 1 Dec 2015 - 1 Iunie 2016? Se poate elibera sau vor aparea veniturile abia in 2017? Adica cand incep sa figurez cu venituri?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2015
Em_M, utilizator
Am scris in postare ..venituri realizate/estimate....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sursa venit mariusdragu mariusdragu Buna ziua! Am un PFA in domeniul IT infiintat la finalul lunii august, anul trecut. Atat prima declaratie depusa (cea estimativa, pentru a-l declara la ... (vezi toată discuția)
Declaratii pe venit sandavasilescu sandavasilescu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: sotul meu are1,725 ha teren arabil pe raza com. Dichiseni jud. Calarasi, dat in arenda la o ... (vezi toată discuția)
Cand va aparea in adeverinta de venit veniturile declarate in mai anul viitor. Em_M Em_M As vrea sa imi deschid un PFA si doresc sa stiu cand vor aparea in adeverinta de venit acele venituri pe care le voi declara ca venit estimativ si pentru care ... (vezi toată discuția)